Kuvaus

Hanna Parviainen (toim.)

"Se on mukana töissä, kotona, lähikaupassa, lomamatkoilla, häissä ja hautajaisissa - vuoden jokaisena päivänä. Sen takia minua nöyryytetään osallistumaan sätkynukkeleikkiin, jossa puikoissa on milloin lääketiede, milloin sosiaaliviranomaiset - ja minun pitää vain olla onnellinen, että saan ruotia elämääni pohjamutia myöten, vaikka oikeasti mieleni tekisi potkaista jokaista vastaantulevaa pallomahaa."

Lapsettomuus kietoutuu elämään kuin mustekala: ei ole paikkaa eikä hetkeä, johon sen lonkerot eivät ulottuisi. Edes hedelmöityshoidot tai adoptioprosessiin lähteminen eivät takaa sitä, että jonain päivänä lastenhuoneen pinnasängyssä nukkuu tuhiseva käärö. Pariskunnat ja yksin lasta toivovat joutuvat pohtimaan, mihin kaikkeen he ovat valmiita saadakseen oman lapsen. Voiko elämän tarkoitus ylipäätään löytyä muualta kuin iltasatuhetkistä tai lapsiperheen lauantaisaunasta? Onko kyseessä enemminkin piinaava pakkomielle, josta voi opetella päästämään irti? Entä mitä tapahtuu, jos unelmasta tulee totta - mutta todellisuus onkin ihan jotain muuta kuin on kuvitellut?

Ei kenenkään äiti -kirjassa lapsettomuudestaan kertoo kolmetoista eri-ikäistä suomalaisnaista ja -miestä. Kirjoittajia yhdistää sama kohtalo, yksi elämän käsittämättömimmistä epäoikeudenmukaisuuksista, mutta sen äärellä jokainen heistä on päätynyt omanlaiseensa ratkaisuun. Tarinansa kirjassa kertovat esimerkiksi Satu Taiveaho ja Eila Tiainen, adoptiotyttären äiti Anna Pihlajaniemi, ilman kohtua syntynyt Milla Mäntylä, kahdenkymmenen lapsettomuusvuoden jälkeen downtyttären saanut Leena Oksanen, yksin lasta toivova Kaisa Suominen sekä lapsettomuushoidot vaimonsa kanssa läpikäynyt Esa Kynäslahti.

Vaikka lapsettomuus koskettaa joka viidettä suomalaispariskuntaa, se on usein liian yksityinen ja kipeä asia jaettavaksi. Ei kenenkään äiti -teoksessa kirjoittajat avaavat rohkeasti sisimpänsä, ja kirja kasvaa pysähdyttäväksi kuvaksi lapsettomuudesta nykypäivän Suomessa
.

**

Pahvikantinen kirja. Isompi kuin pokkarikoko. (Kuvan 1 kpl.)

KUNTO Siisti kirja. Ei merkintöjä. Pieni lukujuova.

TOIMITUS kirjepostin mukana (suojataan paperilla mahdollisuuksien mukaan). Ei seurantakoodia. Tuotteissa ei ole noutomahdollisuutta.

   (Vk) H/terveys

****

Asiasanat: lapsettomuus hedelmättömyys naiseus mieheys toiseus hoito hoitomenetelmät kokemukset
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Sosiaalipolitiikka > Perhepolitiikka

______

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


12 €
Sulkeutuu 12 vrk 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 12 vrk 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.