Tuote on myyty käyttäjälle Marty33 hintaan 4 €

Kuvaus

Alla kasvon Kaikkivallan: mystillinen trilogia: erään aikansa lapsen ajatuksia, tunnustuksia ja kaukonäkyjä ,Eino Leino.Basam Books 2017, nid., 217 s., isokokoenen pokkari, näköispanos vuoden 1917 painoksesta.

Alla kasvon kaikkivallan oli Eino Leinon teosofisen näkemyksen kirjoihinpano. Vuonna 1917 ilmestynyt Alla kasvon kaikkivallan kertoo Leinon filosofis-uskonnollisesta etsiskelystä. Proosateoksen alaotsikkona oli Mystillinen trilogia.

Kirjan esipuheessa Leino pitää Henkeä, Herraa, Brahmaa tai Jehovaa yhtä hyvinä niminä "Kaiken-Yhteydelle ja maailmanrakenteen Järjelle ja Järjestykselle".

Teoksen sisällöstä antavat jonkinlaisen käsityksen mm. sellaiset lukujen otsikot kuin Jumaltieto, Runous ja taide, Nuori Väinämöinen, Yksilö ja yhteiskunta, Maailmanloppu, Maailmantaiteilija, Rauhantekijä, Uni-elämä tai Yli-ihminen.

Kirjan epilogissa Leino julistaa kunkin ihmisen olevan osa maailmansielusta ja kuitenkin kokonaisuus. Hän kieltää näkevänsä eroa ylempien ja alempien, rotujen, kansojen, kansanluokkien ja sukupuolten välillä. "Näemme vain ihmisen kehitys-asteissaan ja tiedämme, että hänen on ne kaikki omalla tavallaan suoritettava."

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 28.4.2024 21:55
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.