Kuvaus

Elina Luukanen "Tehtaanvarjossa II" painokuva mitat kehysten päältä korkeus n.42,5cm leveys n.32,5cm kuva-aukko korkeus n.22,5cm leveys n.15,5cm

Elina Luukasen grafiikan interiöörejä ja pihanäkymiä katsellessa tulee tunne, kuin ihminen olisi niistä juuri poistunut. Esineiden ja tilan tunnelma on voimakas intiimin mittakaavan ja herkän valonkäsittelyn ansiosta.

Luukaselle läheisiä ovat vanhojen kerrostaloalueiden takapihat, jo hieman rapistunut arkkitehtuuri portaikkoineen tai tilasta toiseen johtava oviaukko. Yöksi tuolille laskettu vaatekappale piirtää hämärään tilaan oman kertomuksensa. Ruskea eri lämpimyysasteissaan ja ultramariininsininen viileydessään mahdollistavat akvatintatekniikalla rikkaan skaalan.

Elina Luukanen päätyi grafiikan pariin opiskeltuaan ensin arkkitehtuuria ja humanistisia aineita. Toimittuaan äitinsä Lea Ignatiuksen assistenttina kiinnostus taidegrafiikkaan syveni. Hänestä kasvoi Pentti Kaskipuron oppilaana persoonallinen taidegraafikko, jonka tuotantoa on esitelty laajasti Suomessa ja maailmalla.

Romantiikka, realismi ja surrealismi yhdistyvät Elina Luukasen kuvamaailmassa. Yksityisten kirjastojen, oleskelunurkkausten ja tunnelmallisten talvimaisemien kuvaaminen inspiroivat Luukasta yhä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 114 vrk 18 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

85 € Sulkeutuu 114 vrk 18 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.