Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ellery Queen: KUOLEMA VAIHTAA LEVYÄ. Suomentanut Leif Forsblom. Päällys: Jouko Jäntti. 1987 Gummerus, Salamasarja (toinen painos). 237-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, kannen sisäpuolelle liimattu alkuperäisen omistajan ex libris.

Kuolema vaihtaa levyä (1965; Death Spins the Platter 1962) -teoksessa nuorisoidoli Tutter King soittaa viimeisen kerran levyjä omassa ohjelmassaan TV-studiossa. Nuoret ovat kokoontuneet seuraamaan jäähyväisohjelmaa, jonka lopussa Turner on luvannut antaa tärkeän tiedotteen. Ohjelma ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Siitä pitää huolen kuolema, joka väliajalla esittää oman karmean show-numeronsa.

 

2. Ellery Queen: VASTAPELURI. 2002 Book Studio, Salamasarja (2. painos). 240-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, takakannessa marketin ’kesäpokkari’-tarra (€ 4,99). Vastapeluri on Salamasarjan 140:s kirja (toiseen painokseen ei ole merkitty järjestyslukua).

Vastapeluri (1966; The Player on the Other Side 1963) –teoksessa newyorkilainen rikostarkastaja Richard Queen punastuu – ensimmäisen kerran neljäänkymme-neen vuoteen. Neljä serkusta asuu neljässä vanhassa linnassa, jotka sijaitsevat symmetrisesti puiston ympärillä. Kukin serkuksista saa vuorollaan postikortin, jossa on vain yksi kirjain – kuoleman merkki. Kammottava järjestelmällisyys saa tutkijat ensin ymmälleen, ja sitten ratkaisua ruvetaan etsimään testamenttien kautta. Totuus on kuitenkin niin mieletön, ettei kukaan osaa edes kuvitella sitä.

Ellery Queen on salanimi, jolla yhdysvaltalaiset serkukset Frederic Dannay (1905 - 1982) ja Manfred Bennington Lee (1905 - 1971) kirjoittivat kymmeniä tarinoita dekkareiden kulta-ajalta 1930-luvulta lähtien aina 1960-luvulle saakka. Teokset ovat etenkin alkuvuosina perinteisiä nokkelia arvoitusdekkareita John Dickson Carrin ja Agatha Christien tapaan, ja monia pidetään lajityypin klassikkoina. Kirjoista merkittävin on luultavasti neljäs, The Greek Coffin Mystery (1932; suom. Ruumiskirstun arvoitus 1979). Myöhempinä vuosina Dannay ja Lee toimittivat suosittua Ellery Queen -lukemistoa, ja useat heidät myöhäiset teoksensa, joiden juonen he itse laativat, ovat haamukirjoittajien viimeistelemiä. Ellery Queenin nimellä ilmestyi myös joitakin aivan muiden kirjoittamia teoksia. Ellery Queen on kirjoissaan newyorkilaisen rikoskomisario Richard Queenin poika, harrastelija-salapoliisi ja kirjailija, joka itse on muistiinmerkinnyt omat seikkailunsa. Teoksista on suomennettu runsaat parikymmentä.

 

Gummeruksen Salama-sarja alkoi ilmestyä 1953 (samana vuonna kuin  WSOY:n Sapo). Salama -sarjassa ilmestyi 176 kirjaa, viimeisimpänä Erle Stanley Gardnerin Perry Mason ja huolestunut holhooja (1970). Miltei puolet kirjoista on amerikkalaisten kirjailijoiden kynästä. Näitä ovat mm. Erle Stanley Gardner (26 kirjaa), Quentin Patrick (16), Ellery Queen (8) ja Mary Rinehart (6). Neljännes kirjoista on brittiläistä alkuperää, kirjailijoina mm. James Hadley Chase (11), Peter Cheyney (8), Ngaio Marsh (5), Simon Rattray (5) ja M. M. Kaye (5). Lähes neljännes on myös ruotsalaisten tekijöiden kirjoja, etunenässä Maria Lang (16). Mukana on myös kotimaisia jännäreitä. Näistä useimmat ovat Mauri Sariolan tekemiä (7). Quentin Patrick (tai Q. Patrick tai Patrick Queen) on kirjailijanimi, jota käyttivät Hugh Wheeler, Richard Wilson Webb, Martha Mott Kelly ja Mary Louise Aswell. Ellery Queen on myös pseudonyymi. Sitä käyttivät amerikkalaiset serkukset Frederic Dannay ja Manfred Bennington Lee. Ellery Queen oli kirjailijanimen lisäksi myös kirjojen päähenkilönä oleva etsivä. Simon Rattray puolestaan on eräs monista Trevor Dudley-Smithin salanimistä. Muita hänen käyttämiään nimiä olivat mm. Adam Hall ja Elleston Trevor.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 13 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 51 vrk 13 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.