Kuvaus

Huuto sisältää molemmat kirjat.

Teemestarin kirja

Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin – ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun – läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitämät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista.

Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo – ja hänen edeltäjiensä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katseet kiinnittyvät väistämättä teemestarin taloon...

Emmi Itärannan esikoisromaani Teemestarin kirja on harvinaisen uskottava ja pelottava kuvaus mahdollisesta tulevaisuudestamme. Samalla Itärannan kieli on kuitenkin kuulasta, tarkkaa ja paisuttelematonta. Esikoiskirjailijalta todellinen taidonnäyte!

Teemestarin kirja voitti 2010–2011 järjestetyn Teoksen suuren fantasia- ja scifi-kirjoituskilpailun, johon osallistui yli 350 käsikirjoitusta.

"Voittajateksti on sekä kieleltään että tulevaisuusvisionsa rakennuksen suhteen eheää, vaikuttavaa työtä. Kuten kaikki hyvä tulevaisuusfiktio, myös tämä teos käy dialogia tämänhetkisen todellisuutemme kanssa: tekee näkyväksi maailman, jota kohti voimme tahtomattamme olla jo kulkemassa. Kun luin käsikirjoitusta, huomasin välillä reagoivani fyysisesti - istuin tuolin reunalla kaikki lihakset jännittyneinä, kiihkeää pelkoa ja toivoa kokien. Se osoittaa, miten mestarillisesti Emmi Itäranta luo emotionaalisen siteen lukijansa ja päähenkilönsä välille." – Johanna Sinisalo

Kudottujen kujien kaupunki

Toistuvien tulvien piinaamalla saarella nuori kutoja Eliana löytää Seittien Talon pihasta vieraan nuoren naisen, jolta on leikattu kieli. Puhekyvyttömän naisen ihoon on kuitenkin kirjoitettu nimi. Elianan nimi. Tulvien pahetessa myös aiemmin tuntematon sairaus on alkanut vaivata niin kasveja, eläimiä kuin ihmisiäkin.

Saarta hallitseva neuvosto ei suostu tekemään mitään asian korjaamiseksi, mutta Eliana alkaa ymmärtää, että mykän naisen kutoma seinävaate kertoo tarinaa siitä, mitä tälle on tapahtunut ja kuinka Eliana liittyy koko saaren kohtaloon. Eliana joutuu toimimaan äärimmäisen varovaisesti, sillä hän kantaa mukanaan salaisuutta, jonka paljastuminen veisi hänet vääjäämättä Merkittyjen Taloon, josta ei ole paluuta: hän näkee unia.

Kudottujen kujien kaupunki on esikoisteoksellaan maailmanmainetta niittäneen Emmi Itärannan toinen romaani. Sen mestarillisesti kudottu juoni, syvä inhimillisyys ja tarkka, kaunis kieli näyttävät maailman joka on meillekin totta.

Kirjasta sanottua:

"Itäranta punoo kiehtovista kulisseista ja hienosyisesti rakennetuista henkilöistä lumoavan kudelman, jossa inhimillinen kosketus lävistää villeimmätkin juonenkäänteet. –– Kirjailijan kauniisti väreilevät kielikuvat saavat lukijan maistelemaan sanoja, pysähtymään hetkiin ja niiden haikeansuloisiin tunnelmiin." – Helsingin Sanomat

 

hakusanoja: scifi spekulatiivinen fiktio spefi Veden vartija ilmanstonmuuto ympäristökatastrofi ilmastoteko dystopia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 20 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

13 € Sulkeutuu 85 vrk 20 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.