Kuvaus

Ensio Surma-aho: ELÄMÄ SÄTEIDEN VARASSA: NUOREN SYÖPÄÄN SAIRASTUNEEN TEOLOGIN PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ. 1964 Kauppiaitten Kustannus Oy (4. painos). 80-sivuinen sidottu kirja, jotain kannen nurkan pientä kolhua (ks. kuva) ja sivujen 6-7 reunassa olevaa tahraa lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Elämä säteiden varassa: Nuoren syöpään sairastuneen teologin päiväkirjamerkintöjä (1960) -teoksensa julkaisemista kirjoittaja perustelee: "Päiväkirjani haluaa auttaa kohtalotovereitani pääsemään vaikeimman ohitse. Herättäkööt sanani vihaa syöpätautia kohtaan, mutta rakkautta sen uhreihin." Julkaisemalla päiväkirjamerkintänsä Ensio Surma-aho on halunnut lähettää maailmalle sanoman siitä henkisestä ja hengellisestä kamppailusta, yksinäisyyden tunteesta ja sosiaalisesta turvattomuudesta, jota syöpään sairastuneet tuntevat. Hän ei ole nähnyt sairauttaan yksin häneen osuneena kohtaloniskuna. Päiväkirja ei ole siis pelkkä nuoren ihmisen subjektiivinen itsetilitys niin henkilökohtaisesti läheisistä asioista kuin se kertookin. Päiväkirjamerkintöjä on tehty jaksottaisesti pääsiäisestä 1962 loppuvuoteen 1964. Sanonta on vailla kirjallista siloittelua, mutta siten kirjoittajan mielialat välittyvät lukijalle aitoina.

Ensio Surma-aho (s. 1936) toimi ylioppilaaksi valmistuttuaan pari vuotta väliaikaisena kansakoulunopettajana, kunnes 1960 ryhtyi opiskelemaan Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hän on toiminut myös seurakunnan nuorisotyöntekijänä. Hänen teoksensa Elämä säteiden varassa: Nuoren syöpään sairastuneen teologin päiväkirjamerkintöjä (1964) on ilmestynyt myös ruotsiksi (Suomessa) nimellä Får jag leva? (1965). Lisäksi hän on julkaissut teoksen Säteiden sanomaa: Ensio Surma-ahon kirjeenvaihtoa mm. kohtalotovereiden ja heidän omaistensa, lääkäreiden sekä teologien kanssa päiväkirjan Elämä säteiden varassa ilmestyttyä (1965).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 18 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 16 vrk 18 h 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.