Kuvaus

Eric Knight: LASSIE PALAA KOTIIN. Suomentanut T. J. Kivilahti. Kuvittanut Marguerite Kirmse. Päällys: Maija Karma. 1984 Nuorten Toivekirjasto 114, WSOY (kahdestoista painos – 63. tuhat). 206-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisen tyhjän lehden taakse kirjoitettu 'Tiinalle jouluna 1986 mummolta', ei muita merkintöjä.

Lassie palaa kotiin (1951; Lassie Come-home 1940) on tarina köyhän englantilaisperheen rotukoirasta, joka oli pakko myydä kauas pohjoiseen rikkaalle kartanonomistajalle. Tarinaa ovat eri kielillä lukeneet suuret ja pienet kautta maailman. Siitä ja sen pohjalta on tehty  elokuvia ja televisiosarjoja. Lassie on voittanut kaikkialla miljoonia ystäviä, jotka koko sydämellään mukanaeläen ovat seuranneet Lassien urheata, koko kesän kestänyttä taivallusta kohti etelää ja kotia, sen seikkailuja oikeudenistunnossa ja temppujentekijän matkakumppanina, sen pelastumista rankkurien käsistä, sen nälkää ja uupumusta – ja vihdoin nääntyneetn vaeltajan paluuta kotiin, Joe-pojan luokse.

"Kirja puhuttelee eläinrakkaudessaan nuoria lukijoita ja käsittelee myös yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja ennakkoluuloisuutta. Mutta ennen kaikkea se kertoo pojan ja koiran välisestä ystävyydestä ja rakkaudesta joka voittaa kaikki vastaantulevat vaikeudet.". – netlibris

Eric Knight, oikealta nimeltään Richard Hallas (1897–1943), syntyi Yorkshiressa, Englannissa. Hänen isänsä oli varakas timanttikauppias, joka Ericin ollessa kaksivuotias sai surmansa Buurisodassa. Äiti muutti Venäjälle, jossa toimi keisarillisessa perheessä kotiopettajattarena. Sittemmin leski lapsineen muutti Yhdysvaltoihin. Tuleva kirjailija osallistui Kanadan armeijan riveissä ensimmäiseen maailmansotaan, harjoitti taideopintoja, toimi reportterina sekä käsikirjoittajana Hollywoodissa. Hänen kirjansa Lassie palaa kotiin (Lassie Come-home) ilmestyi 1940. Kirjailijan elämä päättyi ennenaikaisesti, kun hän toisen maailmansodan aikana 1943 palvellessaan Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukoissa Alankomaiden Guineassa (Surinam) joutui lento-onnettomuuteen.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 19 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 31 vrk 19 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.