Kuvaus

Erica Bauermeister: ELÄMÄN LEMPEÄT MAUT. Suomentanut Helinä Kangas. 2011 Bazar (2. painos). 217-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Elämän lempeät maut (2009; The School of Essential Ingredients 2009) on lumoava tarina yhteen kietoutuvista ihmiskohtaloista sekä ruoasta ja sen lähes taianomaisesta voimasta. Mauista, jotka palauttavat mieleen kaukaisia muistoja, aineksista, jotka ilahduttavat tai rauhoittavat, ja tuoksuista, jotka lohduttavat. Lillian on tarkkanäköinen kokki, joka pitää ravintolassaan Lempeiden makujen kokkikoulua. Hän on jo lapsuudessaan oppinut, että oikeanlainen ruoka paitsi täyttää vatsan myös tyydyttää henkisen nälän. Lillianin kurssille kokoontuu kerran kuussa kahdeksan sangen erilaista oppilasta, joilla on jokaisella oma tarinansa kerrottavanaan. Mukana ovat esimerkiksi Claire, nuori äiti, joka pelkää kadottaneensa itsensä vaipanvaihdon ja imetyksen uumeniin, ja Tom, surumielinen asianajaja, joka ei ole toipunut kokemastaan suuresta menetyksestä. Lillianin hellävaraisessa ohjauksessa kurssilaiset oppivat paitsi ruoanlaittoa myös paljon uutta itsestään ja muista oppilaista. Monet huomaavat löytäneensä sellaista, mitä he eivät edes olleet tienneet etsivänsä. Yksi kohtaa kurssilla sydänystävän, toinen saa tunneilta voimaa muuttaa elämänsä.

"Amerikkalaisen kirjailijan herkullisessa esikoisromaanissa ruoanlaitto avaa aistit ihmisen sisimpään. (...) lumoava tarina yhteenkietoutuvista ihmiskohtaloista sekä ruoan lähes taianomaisesta voimasta; lohduttavista tuoksuista, rohkaisevista aineksista ja mauista, jotka palauttavat mieleen kaukaisiakin muistoja." – Umami

Erica Bauermeister on syntynyt 1959 Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Hän oli jo lapsena innokas kirjoittaja ja lukija. Hän opiskeli kirjallisuutta Los Angelesissa, väitteli Washingtonin yliopistosta ja alkoi opettaa kirjallisuustiedettä ja kirjoittamista. Hän on julkaissut naiskirjallisuuden antologioita, koska naiset loistivat poissaolollaan yliopistojen opetussuunnitelmissa. Bauermeister asuu Seattlessa miehensä ja lastensa kanssa. Juuri lapset opettivat hänelle, kuinka kirjoittaa: ei pitkiä juonirakenteita, joita ei voi keskeyttää tämän tästä kesken niiden kehittelyn. Se mistä Bauermeister halusi kirjoittaa, selvisi jo collegessa: – Haluan kirjoittaa asioista, joita monet pitävät mitättöminä ja tuoda esiin arjen kauneuden. Erica Bauermeisterin ensimmäinen romaani Elämän lempeät maut (2009; The School of Essential Ingredients 2009) on käännetty useille kielille.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 57 vrk 15 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 57 vrk 15 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.