Kuvaus

2006------------------

Ettone esittää Vesa Piston ja Olli Variksen säveltämiä kappaleita. Teksteistä vastaa Pisto. Hänen lyriikassaan pohditaan ihmisyyden ominaisuuksia ja omituisuuksia pohjoisella juonikkuudella. Kolmen vuoden takaisella debyyttialbumillaan täysin akustisesti soittanut yhtye on hakenut uudelle levylleen tuoretta sähköistä soundia. Hagström Viking 1N on otettu hyllyltä pölyttymästä ja enimmät ruosteet rapsittu pois. Eero Grundstöm pyydettiin Nord-synalla terästettyine matkaharmooneineen loihtimaan levylle kosketinsävyjä, jota touhua Marko Roininen jatkoi Yamahan (sinällään kunnioitettavan kokoisella) feikkilesliellä sekä haitarilla.
Ettonen musiikki edustaa vivahteikasta ja estotonta suomalaisuutta, tutkiskelevaa ja avointa. Ettone pyrkii osaltaan vaalimaan yksilöllisen ilmaisun vapautta.

Ettonen toisella levyllä soittavat: Vesa Pisto / basso, kontrabasso, laulu, Eero Grundström / moduloitu harmooni, Antti Pyykkö / rummut ja perkussiot, Silvo Vatanen / huilut ja quenat, Marko Roininen / hammond ja harmonikka, Olli Varis / kitarat

Ettonen ensimmäisestä levystä (Sattuma, 2001) sanottiin muunmuassa seuraavaa: "Haasteellista ja hiljentymisen arvoista tekstiä suoltavan Vesa Piston ympärille on kertynyt tasapainoinen joukko lahjakkuutta. Olli Varis, Antti Pyykkö ja Silvo Vatanen muodostavat oivan ja ilmeikkään tulkin Piston monihaaraisille aivoituksille. - Monikudoksista rytmiikkaa ja luontevan omaperäisiä melodioita koristelee Vatasen improvisatorinen huilunsoitto, joka myös jää soimaan muistona päähän." jne. (Aksentti 4/2003)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 110 vrk 9 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 110 vrk 9 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.