Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Etulinjan edessä (DVD) uusi ja muoveissa.

Huom: Dvd levy on irronnut pidikkeestään. Huomioitu hinnassa.

 

Etulinjan edessä kertoo suomenruotsalaisen jalkaväkirykmentti 61:n (JR 61) vaiheista Syvärillä ja Kannaksella jatkosodan aikana vuosina 1942-1944.

Keväällä 1942 nuori vänrikki Harry Järv (Tobias Zilliacus) saa komentoonsa tukikohta Dammenin Syvärillä. Tuolloin eletään asemasotavaihetta ja rintamalla on melko rauhallista. Järv osoittaa taitonsa etevänä partioiden suunnittelijana ja toteuttajana ja saa pian osakseen miestensä kunnioituksen ja luottamuksen. Suorittaessaan miehistöineen tehtävää vihollislinjojen takana syksyllä 1943 astuu Järv miinaan.

Järvin loukkaannuttua marssivat joukot everstiluutnantti Alpo Marttisen (Ilkka Heiskanen) komennossa Kannakselle, jossa vihollinen valmistelee rajua hyökkäystä. Suomalaisten tappiot ovat raskaat, mutta yhdessä tehokkaan tykistön kanssa JR 61 pitää asemansa. Venäläisten hyökkäys torjutaan. Tienhaara, Suomen lukko kestää, ja tie Helsinkiin pysyy suljettuna.

Etulinjan edessä on ensimmäinen Suomessa tehty ruotsinkielinen sotaelokuva. Sen tarkoitus on kertoa, että sotaa käytiin Suomen kohtalonvuosina kahdella kielellä. Se on kunnianosoitus sotaveteraanejamme kohtaan ja samalla arvokas tallenne katoamassa olevan aikakauden muistoista.

Ohjaus: Åke Lindman

Pääosissa: Tobias Zilliacus, lkka Heiskanen, Christoffer Westerlund, Carl Gustaf Wentzel, Jonas Bergqvist, Paavo Kerosuo, Anders Nordlund, Christian Sandström

Valmistusvuosi: 2004

Kesto: 2 h 7 min

Kuva: Anamorphic Widescreen 1.85:1

Ääni: Suomi & Ruotsi - Dolby Digital 5.1

Tekstitys: Suomi, ruotsi, englanti

Kotelon kansien kieli: Suomi

Alue: 2 (eurooppa)

Bonukset

  • Etulinjan takana - Making of
  • Elokuvateatteritraileri ja TV-spotit
  • Harry Järvin haastattelu
  • Kirjoituksia elokuvan tiimoilta
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 18.10.2018 13:24
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.