Kuvaus

Eugenia Basilewsky: TERVEYTTÄ JOOGASTA. Valokuvat: Bernhard Schäfer ja Anders Wepsäläinen. Suomentanut Ritva Sievänen-Allen. Alkusanat: professori Kimmo K. Mustakallio. 1979 Otava. 125-sivuinen nidottu kirja (19 x 11,5 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Terveyttä joogasta (1979; Slappna av med yoga 1976) on kirja stressistä ja kiireestä kärsivälle nykyihmiselle. Kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu joogi Eugenia Basilewsky opastaa lukijan joogan tielle, kertoo mistä joogassa on kysymys, neuvoo yksityiskohtaisesti joogan menetelmät ja harjoitukset. Ikivanha, Intiasta peräisin oleva jooga on taito elää tasapainossa itsensä ja muiden kanssa, vapaana jännityksestä. Joogan harjoittaminen vaikuttaa ihmiseen sekä psyykkisesti että fyysisesti. Menetelmät perustuvat oikeaan hengitykseen, tehokkaisiin ruumiinharjoituksiin, keskittymiseen ja rentoutumiseen. Jooga lisää vastustuskykyä ja immuniteettia sairauksia vastaan. Monille kroonisesti sairaille jooga tarjoaa mahdollisuuden selvitä vähemmin lääkkein, uuden asennoitumisen sairauteen ja koko elämään. Jooga opettaa ihmisen löytämään elinvoiman lähteen omasta itsestään, ei ulkopuolisesta maailmasta. Tahto on joogaopin mukaan ihmisen ensimmäinen ja paras voimanlähde. Tahdon avulla ihminen saa elinvoimansa hallintaan: hän pystyy aktivoimaan voimavaransa, hänestä tulee riippumaton, vapaa ja onnellinen.

Eugenia Basilewsky (o.s. von Wirén, 1917 Sevastopol, Ukraina - 2006 Solna, Ruotsi) oli tunnettu ruotsalainen joogaopettaja. Hänen isänsä oli Viron ruotsalainen, ja hän muutti perheensä mukana 10-vuotiaana Tallinnaan. Sodan alkaessa perhe muutti Saksaan: Eugenia oli sairastunut tuberkuloosiin. Parantolassa hän sattumalta tutustui joogaa käsittelevään kirjaan ja parannuttuaan hyödynsi sen oppeja. Hän muutti 1951 Ruotsiin, missä avioitui virolaisen Ivan Basilewskyn kanssa. Eugenia Basilewsky mm. opetti sanskritin kieltä yliopistossa. Hän piti joogakursseja Ruotsissa ja naapurimaissa, perusti Yogacenterin ja oli vuosia Ruotsin joogaopettajien liiton puheenjohtaja. Hän täydensi joogaopintojaan Luganossa Sveitsissä. Hänen teoksensa Slappna av med yoga (1976) on käännetty suomeksi (Terveyttä joogasta 1979) ja espanjaksi (Mansajero 1981); hän on itse mallina ruotsalaisen laitoksen valokuvissa ja kannessa (ilmeisesti myös suomalaisen).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 7 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 99 vrk 7 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.