Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Eurooppaan raiteelta 4 - Heikki Aittokoski

WSOY 1. p. 2004

Sivumäärä: 194

Pehmeäkantinen kirja
 

Esittelyteksti

Havaintoja matkalta Szczecinistä Triesteen, halki 1900-luvun kulttuuri- ja poliittisen historian. Miksi, miten ja minne Eurooppa on liikkunut ja liikkuu nyt?

”Maanosan halki on laskeutunut rautaesirippu Itämeren Stettinistä Adrianmeren Triesteen”, lausui Churchill vuonna 1946. Heikki Aittokoski tarttuu näihin sanoihin, astuu junaan Puolan Szczecinissä ja kuljettaa lukijan läpi Euroopan 1900-luvun kulttuuri- ja poliittisen historian. Matkamiehen juna kolistelee entisen esiripun molemmin puolin, sotamies Svejkin Pikarista triesteläiseen kirjakauppaan. Aittokoski etsii sekä vanhaa että uutta Eurooppaa, kertoo Snellmanin Berliinistä ja vastaa kysymykseen, miksi Ljubljanaan ei ole rakennettu Ikeaa.
 

Kirja pohtii syytä Keski-Euroopan rajojen syntyyn, miettii miksi Kosovo on raunioina, mutta slovenialaisissa trendibaareissa opiskelijat juovat maustettuja latteja. Aittokoski uskaltautuu kysymään historioitsijoiden kaihtaman kysymyksen: entä jos…

Neljä vuotta Berliinin kirjeenvaihtajana työskennellyt Heikki Aittokoski toimii uutispäällikkönä Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksessa. Hänen edellinen teoksensa Lihavan kotkan maa, reportaasikuvaus Saksasta, ilmestyi vuonna 1999.
 

Ennakkotieto

"Maanosan halki on laskeutunut rautaesirippu Itämeren Stettinistä Adrianmeren Triesteen", lausui Churchill vuonna 1946. Heikki Aittokoski tarttuu näihin sanoihin, astuu junaan Puolan Szczecinissä ja kuljettaa lukijan läpi Euroopan 1900-luvun kulttuuri- ja poliittisen historian. Matkamiehen juna kolistelee entisen esiripun molemmin puolin, sotamies Svejkin Pikarista triesteläiseen kirjakauppaan. Aittokoski etsii sekä vanhaa että uutta Eurooppaa, kertoo Snellmanin Berliinistä ja vastaa kysymykseen, miksi Ljubljanaan ei ole rakennettu Ikeaa.

 

Kirjassa pohditaan syytä Keski-Euroopan rajojen syntyyn, mietitään miksi Kosovo on raunioina, mutta slovenialaisissa trendibaareissa opiskelijat juovat maustettuja latteja. Aittokoski uskaltautuu kysymään historioitsijoiden kaihtaman kysymyksen: entä jos…

 

Neljä vuotta Berliinin kirjeenvaihtajana työskennellyt Heikki Aittokoski toimii uutispäällikkönä Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksessa. Hänen edellinen teoksensa Lihavan kotkan maa, reportaasikuvaus Saksasta, ilmestyi vuonna 1999.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 8.5.2024 10:37
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.