Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Duckworth 2005, nid., 236 s., englanniksi kääntänyt Roy Harris, Oxfordin yliopiston yleisen kielitieteen professori, pehmäkantinen, pientä kulumaa, selkä ei taittunut.

Ferdinand de Sauuseren "Cours de linguistique générale" englanniksi.

Ferdinand de Saussuren Yleisen kielitieteen kurssi on kielitieteen historian ehkä suurin klassikko. de Saussure oli kielitieteilijänä srtukturalismin ja semiotiikan edelläkävijä ja niiden kehittäjä. Teoksessa de Saussure tarkentaa, mitä kielitiede oikeastaan on ja mikä on sen tutkimuskohde ja mikä on kielitieteen paikka tieteiden joukossa. Tässä teoksessa hän muun muassa tekee kuuluisan erottelun kielen ja puhunnan välillä ja diakronisen ja synkronisen lähestymistavan erottelun sekä kehittelee ajatusta semiotiikasta eli yleisestä merkkiopista.

Ferdinand-Mongin de Saussure (1857 – 1913. oli sveitsiläinen indoeurooppalaisten kielten tutkija, jonka esittämät ajatukset vaikuttivat suuresti kielen tieteellisen tutkimuksen painopisteen muuttumisessa rakenteellisen kuvauksen suuntaan. Häntä pidetään kielitieteellisen strukturalismin yhtenä perustajana (Vilém Mathesiuksen ja Franz Boasin ohella) ja semiotiikan – tai saussureläisittäin semiologian – suunnannäyttäjänä siirryttäessä 1800-lukua hallinneesta historiallis-vertailevasta kielentutkimuksesta nykyaikaiseen kielitieteeseen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.5.2024 20:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.