Kuvaus

Gaudeamus pehmeäkantiset. 1 uusi ja 3 luettua kirjaa - Tieteen päivien julkaisuja

Kaikkea sattuu toim. Sariola, Hetemäki, Raento & Seppä - Uusi - 308 sivua

Vastaantuleva auto harhautuu kaistaltaan ja ajaa suoraan kohti. Sattuma korjaa surullista satoa. On myös onnellisia sattumia – lottovoitto, rakkaus ensisilmäyksellä, vahingossa keksitty ruokaohje, monet tieteelliset löydöt. Maailmankaikkeuden synty ja evoluutio ovat esimerkkejä siitä, miten pienet, näennäisen merkityksettömät sattumukset ovat kasautuneet ja muuttuneet mullistuksiksi.

Kaikkea sattuu esittelee kiehtovia sattumia eri aloilta. Suomalaiset tieteentekijät pohtivat, miksi ymmärrämme toistemme puhetta, kuinka mausteiden ansiosta on löydetty uusia maailmoja ja miksi taitavinkin pokerinpelaaja joskus häviää. Teoksessa selvitetään myös sattuman osuutta esimerkiksi parinvalinnassa, addiktoitumisessa, viikonlopun säässä, kirjailijan inspiraatiossa ja unissa.

Kaikki irti arjesta toim. Leif C. Andersson; Ilari Hetemäki; Riitta Mustonen; Ari Sihvola - 302 sivua

Kaikki irti arjesta on monimuotoinen katsaus arkeen. Se pureutuu ilmiöihin, jotka koskettavat kaikkia: rutiineihin ja tabuihin, tunteisiin ja kommunikaatioon, syntymään ja kuolemaan. Se hahmottelee arjen ääriviivoja menneestä tulevaan ja kokoaa yhteen arjen osatekijöitä asumisesta työhön ja viihteeseen. Esille tulevat myös pienen ihmisten arkeen vaikuttavat suuret rakenteet kuten maailmantalouden trendit, ilmastonmuutos ja tekniikan kehitys. Lisäksi lukija pääsee kurkistamaan tieteen ja sen tekijöiden arkeen.

Kaikki evoluutiosta toim. Ilkka Hanski; Ilkka Niiniluoto; Ilari Hetemäki - 259 sivua 

Teos kokoaa samoihin kansiin ihmiskuntaa askarruttavia suuria kysymyksiä, niiden mahdollisia vastauksia ja - vielä lisää kysymyksiä. Millainen on ihmisen ja maailman tulevaisuus? Lisääkö globalisaatio ihmisten hyvinvointia ja vapautta? Entä mikä on luonnon monimuotoisuuden kohtalo globalisoituvassa maailmassa?

Kaikki syntyy kriisistä toim. Jaakko Hämeen-Anttila; Kimmo Katajala; Ari Sihvola; Ilari Hetemäki 334 sivua

Sana ”kriisi” tuntuu olevan omiaan jäsentämään nykymaailman menoa. Silloin kun puheena ei ole talous- tai velkakriisi, keskustelu voi kääntyä demokratian kriisiin, ilmastokriisiin tai nurkan takana vaanivaan ruoka- ja vesikriisiin.

Arkisessa kielenkäytössä kriisi samastuu erityisesti tuhoon tai sen uhkaan, katastrofeihin ja sotiin. Kuitenkin kriisi voi merkitä myös jotain myönteistä: yhteistä erilaisille kriiseille on muutos, ja muutos tarkoittaa usein uutta alkua.

Yhdessä kirjassa entisen omistajan nimi, ei muita merkintöjä tms.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


24 €
Sulkeutuu 93 vrk 2 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

24 € Sulkeutuu 93 vrk 2 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.