Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Georges Simenon: MAIGRET VIRITTÄÄ ANSAN. Suomentanut Osmo Mäkeläinen. 1973 Otava Loisto-pokkari (kolmas painos). 187-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Maigret virittää ansan: Komissario Maigret'n tutkimuksia (1957; Maigret tend un piège 1957) -teoksessa Pariisin kesä on kuumimmillaan ja muiden pariisilaisten tavoin komisrio Maigret haluaisi lähteä pölyä ja hellettä pakoon maaseudulle. Mutta sitä ennen hänen on saatava satimeen Montmartrea kauhun vallassa pitävä vaarallinen murhaaja. Mies on surmannut jo viisi naista vilkkailla ja ihmisiä täynnä olevilla kaduilla. Näin kylmäpäinen surmaaja osaisi varmaan vaistota kaikki väijytykset. Silti Maigret päättää virittää ansan. 

Komisario Jules Maigret tai pelkästään Maigret on kirjailija Georges Simenonin luoma henkilö. Maigret piippuineen on perinteinen rikos- eli poliisikirjallisuuden etsivä, useimmissa romaaneissa hän on murharyhmän päällikkö. Hän luottaa työssään yleensä intuitioonsa, mutta joskus tekniset menetelmät vievät hänet oikeille jäljille. Hänen tapoihinsa kuuluu myös pistäytyä pieniin kahviloihin nauttimaan yleensä olutta tai konjakkia veden kanssa, joskus esimerkiksi pastista. Vuonna 1931 ilmestyi useita Maigret-romaaneja, ensimmäisenä Pietr-le-Letton (suom. Maigret ja Latvialainen).


2. Georges Simenon: MIES LONTOOSTA. Suomentanut Annikki Suni. Päällys: Markku Bussman. 1989 Otava. 125-sivuinen sidottu kirja, aivan vähäistä kulumaa ja pientä repeämää lukuun ottamatta ehjä kansipaperi (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.
 
Mies Lontoosta (1979; L'homme de Londres 1962) -romaani sijoittuu Dieppen satamakaupunkiin, jonka kosteaa ilmapiiriä ja sen ihmisten sielunliikkeitä Georges Simenon kuvaa mestarillisesti; romaanin tunnelma on tiheä, mukaansaottava, nautittava. Päähenkilö, merisataman vaihdemies Louis Maloin, kunniallinen perheenisä, sekaantuu tahtomattaan rikokseen ja joutuu mukaan hengenvaaralliseen ajojahtiin. Maloin oli sinäkin iltana lähtenyt kotoaan kuutta vaille kahdeksan, yövuoroon. Korkealta lasikopistaan hän näkee kaikki Englannin laivat, Pariisin-junat, kalastusalukset, torin, ihmisten häärinän. Sumuisessa yössä hän huomaa kahden miehen taistelevan satama-altaan reunalla matkalaukusta. Toinen miehistä saa surmansa ja putoaa mereen laukku mukanaan. Murhaaja pakenee. Maloin on tottunut olemaan sivustakatsoja, mutta nyt hän äkkiä päättääkin sukeltaa laukun merestä. Laukusta löytyy setelipinoja, Englannin puntia, paljon, paljon. Maloin on joutunut tienristeykseen, ja aamuun mennessä hän on valinnut. Mutta myös murhaaja tajuaa ennen pitkää että Malon on nähnyt...

Georges Simenon (1903 Liege – 1989 Lausanne) oli belgialainen kirjailija, joka kirjoitti ranskaksi. Hän toimi nuorena kotikaupungissaan Liegessä toimittajana. Muutettuaan Pariisiin 1922 hän alkoi kirjoittaa eri salanimillä kertomuksia painottuen aluksi kauhukirjallisuuteen. Toisen maailmansodan jälkeen hän alkoi matkustella laajalti eri maissa ja muutti ensin Yhdysvaltoihin ja myöhemmin Sveitsiin, jossa kuoli. Georges Simenonin ensimmäisen varsinaisen romaanin, Pietr-le-Letton (1931), päähenkilö oli komisario Jules Maigret. Maigret -teoksia Simenon  julkaisi vuoteen 1972 mennessä 84, joista 80 Simenonin nimella ja neljä Christian Brullsin nimellä; ne on lähes kaikki suomennettu. Maigret-kirjojen lisäksi Simenon julkaisi toistasataa psykologista romaania. Hän julkaisi omalla nimellään noin 220 teosta ja salanimillä (mm. Christian Brulls, Jean du Petty, Georges Sim) satoja novelleja, monet ei-jännityskirjallisuutta – yhteensä yli 400 romaania tai novellia. Teoksia on käännetty 55 kielelle ja myyty kansainvälisesti yli 1,4 miljardia kappaletta.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 5 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 16 vrk 5 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.