Kuvaus

Giuliana Sgrena: Ystävien tulituksessa

  • Liikekustannus, 2007: isompikokoinen pokkari; 207 sivua
  • HINTA: 3 euroa + toimituskulut pikkupakettina postilaatikkoon 6 euroa = 9 euroa (HUOMIO: Esim. 7 euron pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla. Katso esim. Tietokirjallisuus - Kirjat ja lehdet - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Giuliana Sgrena, italialaisen il manifesto -lehden kirjeenvaihtaja ja kirjailija joutui juttumatkallaan Irakissa salaperäisen sissijärjestön kaappaamaksi 4. helmikuuta 2005. Kuukauden vankeuden jälkeen koittanut vapaus oli päätyä ensi metreillä kuolemaan amerikkalaissotilaiden avattua tulen häntä kuljettanutta autoa kohti. Saattajana toiminut Italian salaisen palvelun agentti sai surmansa, Sgrena haavoittui pahoin. 

Ystävien tulituksessa kuvaa koko tapahtumasarjan kiihkeällä otteella ja kaunistelematta. Kirja on siitä huolimatta enemmän kannanotto Irakin tilanteeseen ja Bushin hallinnon toimiin räjähdysherkässä maassa. Sgrena kuvaa sodan, miehityksen ja valtataistelun hirvittäviä vaikutuksia etenkin uhreista viattomimpiin, naisiin ja lapsiin. Hänen maalaamansa "sodan kasvot" kertovat tavallisen ihmisen elämästä, joka vaatii poikkeuksellista uhrautumista ja riskinottoa muiden aiheuttamassa kaaoksessa. Sgrenan kokemus ja varsinkin sen saama kaamea päätös herättävät kysymyksen, halusiko Yhdysvallat liittolaisineen vaientaa hänet, koska hänellä oli tietoa liittouman mahdollisista sotarikoksista Fallujassa.

Giuliana Sgrena (s. 1948) on julkaissut kirjoja naisten kapinasta islamilaisissa maissa, islamista ja Algerian demokratiakehityksestä sekä Talibanin vaikutuksesta Afganistanissa. Tämä on hänen toinen Irakia käsittelevä kirjansa. Suomenkielisiä lukijoitaan varten Sgrena on kirjoittanut siihen ajankohtaistavan esipuheen. 

hakusanat: panttivanki panttivankina Irak islam USA amerikkalaiset sotilaat Irakin miehitys Irakin sota sota siviiliväestön kärsimykset sodan aikana politiikka elämänkerrat muistelmat amerikkalaiset Italia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 14 vrk 9 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 14 vrk 9 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.