Kuvaus

Otava pehmeäkantiset

1.painokset, uudet, lukemattomat kappaleet

Granta - Uuden kirjallisuuden areena

Cambridgen yliopistossa vuonna 1889 perustettu aikakauskirja on nyt suomalaisena laitoksena, suomalaiselle lukijaan.

1 Ruoka 304 sivua

Ruoka on elinehto, ruoka on nautinto. Samalla ruoka on aihe, josta on aina kiistelty poikkeuksellisen paljon: mitä saa tai ei saa syödä, mitä kannattaa syödä tai olla syömättä. Sanonnassa "olet mitä syöt" on perää monellakin tasolla.Grantan teksteissä avataan tuoreilla ja odottamattomillakin tavoilla intohimoja, arvoja ja asenteita, joita ruokaan liittyy. Vaikka teksteissä luonnollisesti syödään paljon, luvassa ei ole pelkkää makujen ja tuoksujen sinfoniaa: Granta ylistää kulinaarisia nautintoja, muttei unohda ruoan groteskia ruumiillisuutta.

Numeron kotimaiset kirjoittajat ovat Riikka Ala-Harja, Pirjo Hassinen, Juha Itkonen, Meri Kuusisto, Rosa Liksom, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Anu Silfverberg, Miina Supinen, Philip Teir, Antti Tuuri ja Merja Virolainen. Ulkomaisista kirjoittajista mukana ovat muun muassa Nicole Krauss, Doris Lessing ja Olga Tokarczuk. 

2 Outo 314 sivua

Outo kiehtoo, outo pelottaa.

Suomen Grantan toinen numero täyttyy oudoista ja outouksia käsittelevistä teksteistä. Mikä oikeastaan on outoa, mikä luonnollista, luonnotonta tai yliluonnollista? Mitä on tavallinen, onko sille enää sijaa? Pitääkö olla outo? Millainen on outo kirjoittaja, millaista outo kieli?

Toimitus: Pöyry Aleksi & Alftan Emma

Sisältö:

Kettu Katja: Punikkitauti
Haddon Mark: Ase
Väisänen Hannu: Eli Zebbahin voikeksit
Murakami Haruki: Thaimaa
Oksanen Sofi: Outoa puhetta
Alderman Naomi: Pian meidän päivinämme
Karila Juhani: En minä sinusta mitään tiedä
Virdborg Jerker: Tapahtuu Karlaplanin metsoasemalla
Salmenniemi Harry: Putoamisen tunteet
Smith Zadie: Martha, Martha
Lopakka Sami: Uudet lasit
Ferris Joshua: Pelotat enemmän
Hämeen-Anttila, Virpi: Suomalainen metsä
Galera Daniel: Hyöky
Ranta Ville: Vähän kuolemasta
Mitchell David: Tammikuumies
Sinisalo Johanna. Äänettömät Äänet
DeLillo Don: Riutuja

Parhaat nuoret suomalaiset kertojat 304 sivua

Kolmas numero esittelee kaksikymmentä parasta vuonna 1974 tai sen jälkeen syntynyttä suomalaista kertojaa.

Kirjailijat on valinnut raati, jossa olivat Hufvudstadsbladetin kirjallisuustoimittaja, tietokirjailija Pia Ingström, Books from Finland -lehden päätoimittaja Soila Lehtonen, kirjailija Riikka Ala-Harja, Helsingin Sanomien kirjallisuustoimittaja Antti Majander ja Kustannusosakeyhtiö Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper.

Sisällys

Laura Gustafsson, Toinen ihminen
Johanna Holmström, Sulje silmäs pienoinen
Juha Itkonen, Rimini
Emmi Itäranta, Kudottujen kujien kaupunki
Emma Juslin, Puutarha
Juhani Karila, Persnetto, voittamaton
Katja Kettu, Kolikko
Kaj Korkea-aho, Paha kirja
Tuomas Kyrö, Ne on ne
Taina Latvala, Kilpikonnan äiti
Jenni Linturi, Pihlaja
Marjo Niemi, Pieni sota
Sofi Oksanen, Siniposkiset tytöt
Leena Parkkinen, Huomispäivän aave
Riikka Pulkkinen, Wunderbar
Mikko Rimminen, U2
Miina Supinen, Joulumaassa kaikki ovat piparimiehiä
Sanna Tahvanainen, Pikkumusta
Philip Teir, Kesä Sipoossa
Jaakko Yli-Juonikas, Tuskin mitään vakavaa

4 Seksi 240 sivua

Kotimaiset ja ulkomaiset huippukirjailijat pureutuvat uusilla ja yllättävillä tavoilla meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen – seksiin.

Granta-aikakauskirjan neljännessä suomalaisessa numerossa käsitellään monenkirjavia seksuaalisia suhteita, sukupuolten välisiä valtarakennelmia, pornon katsomista ja seksuaalista identiteettiä. Kirjoittajina muun muassa Aina Bergroth, Antti Holma, Timo Hännikäinen, Tommi Liimatta, Sayaka Murata, Erkka Mykkänen, Chinelo Okparanta, Eeva Rohas, Tiitu Takalo ja Jeanette Winterson.

5 Venäjä 238 sivua

Kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat tarttuvat aiheeseen, joka on Suomessa aina ajankohtainen.

Grantassa Venäjä näyttää monet kasvonsa. Teksteissä tehdään ystävyysvierailuja 80-luvun Neuvostoliittoon, tutustutaan vironvenäläiseen kulttuuriin, pureudutaan Krimin niemimaan käsittelyyn venäläisessä kirjallisuudessa ja matkustetaan kumma kyllä myös Ruotsiin. Kirjoittajina muun muassa Masha Gessen, Olga Grushin, Venla Hiidensalo, Ville Hytönen, Hiromi Kawakami, Sirpa Kähkönen, Markus Nummi, Rein Raud, Ville Ropponen, Petri Tamminen, Ljudmila Ulitskaja, Tommi Uschanov ja Katariina Vuorinen.

6 Raha 317 sivua

Ratkaiseeko raha? Entä mitä todella on vauraus, mitä köyhyys?

Grantassa koti- ja ulkomaiset eturivin kirjailijat pohtivat rahan merkitystä henkilökohtaisesta näkökulmasta sekä pureutuvat polttavan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Kirjoittajina muun muassa Marja Björk, Timo Harakka, Tytti Heikkinen, Laura Honkasalo, Ville Iivarinen, Tommi Melender, Pasi Pekkola ja Markku Rönkkö.

7 Koti 283 sivua

Mitä koti meille merkitsee? Entä jos kotia ei ole, tai jos kotoa täytyy paeta?

Aikakauskirjan teksteissä palataan maanjäristyksen runtelemalle synnyinseudulle, löydetään kodin lämpö ränsistyneestä 1800-luvun mökistä sekä matkustetaan Irakiin, Pakistaniin ja Thaimaahan. Kylmäävässä tulevaisuudenkuvassa ilmastonmuutos ajaa ihmiset kodeistaan. Kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat tarttuvat aiheeseen, joka on erityisen ajankohtainen juuri nyt. Kirjoittajina muun muassa Anthony Doerr, Nura Farah, Vilja-Tuulia Huotarinen, Pia Ingström, Haruki Murakami, Mathias Rosenlund, Kauko Röyhkä, Kamila Shamsie, Pajtim Statovci, Antti Tuomainen ja Saara Turunen.

8 Eläin 256 sivua

Ajatteleva, tunteva, syötävä – eläin.

Kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat käsittelevät ihmisen ja eläimen suhdetta, eläinten oikeuksia, eläimen merkitystä ihmiselle eri aikoina sekä lihansyöntiin ja lihateollisuuteen liittyviä kysymyksiä. Kirjoittajina muun muassa Elisa Aaltola, Laura Gustafsson & Terike Haapoja, Pauliina Haasjoki, Antti Heikkinen, Leena Krohn, Marianna Kurtto, Reidar Palmgren ja Tiina Raevaara.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


62 €
Sulkeutuu 86 vrk 8 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

62 € Sulkeutuu 86 vrk 8 h 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.