Kuvaus

Gunborg Wildh: KAROLIINA, PIENI ORPOTYTTÖ. Suomentanut Aila Nissinen. 1976 Otava, Otavan Nuortenkirjoja (toinen painos). 109-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Karoliina, pieni orpotyttö (1975; Halvvägs till himlen 1970 A) on ensimmäinen Karoliinasta kertova kirja. Hän oli punatukkainen ja vihreäsilmäinen tyttönen ja hänen nimensä oli Karoliina. Hänen vanhempansa olivat kuolleet, ja hän oli asunut tätinsä luona maalla. Nyt oli tätikin kuollut, ja niinKaroliina tuli isoisänsä luo Tukholmaan. Tämän kirjan tapahtumat kertovat ajasta lähes sata vuotta sitten, (1800-luvun tukholmalaisista) köyhistä ihmisistä, joille leivän saantikaan ei ollut itsestään selvää. Karoliinalla oli hyvä sydän. "Sinä olet oikeaa ihmissorttia" sanoi Kulman Loviisa, joka piti leipomoa ja antoi Karoliinalle silloin tällöin tuoreen leipäpalan. Karoliinan elämässä ei ollut monia hauskoja asioita, kunnes eräänä päivänä isoisä Nikodeemus sai aivan merkillisen kirjeen.

Gunborg Wildh (1919 Utö, Stockholms län – 2016 Västerås) oli ruotsalainen kirjailija, maalari ja piirtäjä. Hänen kirjoistaan tunnetuimpia ovat 1700-luvun Tukholmaan sijoittuneet Karoliinasta kertovat kirjat, joista suomeksi ovat ilmestyneet Karoliina, pieni orpotyttö (1975), Karoliina ja tädin perintö (1976), Karoliina ja pikku karkuri (1976), Karoliina ja lasinen kattokruunu (1977) ja Karoliinan ensirakkaus (1977).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 22 vrk 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.