Kuvaus

H. F. Saint: Näkymätön mies

Villin humoristinen jännäri näkymättömän miehen painajaisesta, jossa rajut yllätykset ja hillittömän koomiset tilanteet seuraavat toisiaan. NÄKYMÄTÖN MIES tuntuu mahdottomuudessaankin täysin mahdolliselta. Lukija alkaa väistämättä hahmottaa maailmaa uusin silmin: miltä tuntuisi olla näkymätön?

Kesken newyorkilaisen sijoitusneuvojan Nick Hallowayn varsin tavanomaista elämäntaivalta sattuu eräässä tieteellisessä tutkimuslaitoksessa vähäpätöinen mutta silti ennenkuulumaton vahinko. Outo räjähdys pyyhkäisee erään alueen täysin näkymättömäksi, ja Nick on kriittisellä hetkellä sen sisällä. ”Kosmiset nopat kierähtivät oudosti ja ontuen. Kehoni jatkaa normaaleja toimintojaan. Sitä vain ei voi nähdä.”

Hetkessä Nick on tavoiteltu mies. Mikä aarre hän olisi vaikka näkymättömänä huippuvakoojana! Täpärästi hän pääsee karkuun tutkimuskomission miehiltä, ja mielettömiä ponnisteluja vaativa piileskely näkymättömänä alkaa.

Ruoka muun muassa on ikävällä tavalla näkyvää näkymättömässä kehossa, samoin vaatteet olemattoman kehon ympärillä. Kaupoissa hän ei voi käydä eikä tavata ystäviään, mutta puhelimessa näkymättömyys ei haittaa.

Kiusallisen nopeasti tiedustelupalvelun miehet ovat Nickin kannoilla. Mutta hän ei alistu koekaniiniksi vaan siirtyy asumaan hotelleihin ja napsii keittiöistä öisin makupaloja ja hyviä viinejä. Näkymättömyytensä turvin hän voi osallistua talousmaailman salaisiin kokouksiin ja tehdä – puhelimitse – tuottoisia osakekauppoja. Sillä asuntoa ja lämpimiä vaatteita kaipaa näkymätönkin mies, kun talvi lähestyy.

Sitten Nick kohtaa Alicen, ihastuttavan naisen, ja hyvin erikoislaatuinen rakkaustarina alkaa.

Siisti kovakantinen teos vuodelta 1988, kansipapereissa vähän käytön jälkeä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 17 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 4 vrk 17 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.