Kuvaus

Hanna Jensen: 940 päivää isäni muistina
ISBN: 9789518513752
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2013
Sivumäärä: 290
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Erinomainen

"Jotain outoa siinä oli. Keväällä 2009 isäni alkoi erakoitua. Sitten merkkejä tuli lisää. Puhe puuroutui, tasapaino heikkeni. Tuli uusia, kummia tapoja. Tytär huomasi kyllä, että isä ei enää ollut niin kuin ennen. Mutta se, että kyse oli muistisairaudesta, tuli hänelle yllätyksenä. Isällä diagnosoitiin Alzheimerin tauti ja keskivaikea dementia.

Muistisairausdiagnoosin saa joka vuosi 13 000 ihmistä. Avioerojen yleistyttyä 1980-luvun lopussa heidän joukossaan on paljon ihmisiä, joilla ei ole puolisoa. Silloin omaishoitajaksi ryhtyy poika tai tytär. 940 päivää isäni muistina on Hanna Jensenin kirjoittama tietokirja ja kertomus muistisairaan elämästä ja tämän hoitamisesta kahden ja puolen vuoden ajalta. Jensen on havainnoinut toimittajan tarkkuudella isän, ympäristön ja omia reaktioitaan, ahminut tietoa ja kirjannut omaisille neuvoja ja vinkkejä tietolaatikoihin. Teos näyttää rehellisesti ja kaunistelematta, miten tyttären elämä muuttuu, kun isän muisti sairastuu. Mutta kaikki muutokset eivät ole huonoja. Hanna Jensen osoittaa, että muistisairaudesta voi seurata myös hyvää. "

Asiasanat: muistot, omaishoitaja, sairaus, hoito, perhe, rakkaus, huolenpito, läheisyys, vanhuus, ikääntyminen, terveys, sairaudet, muistisairaus, dementianhoito, hoitotyö, omaishoitajat, läheisen hoito, arki, elämä, kokemukset, tunneilmasto, voimaantuminen, taakka, vastuu, elämänmuutos, haasteet, selviytyminen, voimavarat, tukiverkosto, vertaistuki, yhteisöllisyys, tuki, hoitopäiväkirja, päivittäinen hoito, hoivatyö, hoitotilanne, hoitosuunnitelma, hoitotyön haasteet, voimavarojen vahvistaminen, jaksaminen, psyykkinen hyvinvointi, fyysinen kunto, terveysvaikutukset, läheisten tuki, hoivatilanteet, hoivatyön kuormittavuus, voimavarat, elämänlaatu, toimintakyky, kommunikaatio, vuorovaikutus, yhteistyö, hoitotilanteet, hoitosuhteet, hoitositoumus, hoivakoti, kotihoito, päivätoiminta, kuntoutus, tukipalvelut, palveluohjaus, hoitotarpeen arviointi, omaishoidon tuki, hoitopäiväkirja, muistisairaudet, dementiahoidon haasteet, hoidon tavoitteet, hoidon suunnittelu, hoidon toteutus, hoidon seuranta, hoidon arviointi, hoidon kehittäminen, hoitokäytännöt, hoitosuositukset, hoidon laatu, hoidon eettisyys, hoidon päätöksenteko, hoitoprosessi, hoidon yhtenäisyys, hoidon jatkuvuus, hoidon vaikuttavuus, hoidon seuranta, hoitotulokset, hoidon kehittäminen, hoitohenkilöstö, hoitotyön ammattilaiset, hoitotyön osaaminen, hoitotyön koulutus, Alzheimer Disease. Caregivers. Dementia. Family Relations. Memory Disorders. ikääntyneet, Alzheimerin tauti, dementia, muistisairaudet, henkilöhistoria, isät, omaiset, muistelmat, kokemukset, validaatio-menetelmä, asuminen, Hermosto. Neurologia, Elämäkerrat. Muistelmat,

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

Samoilla 6,90 € postikuluilla niin monta kirjaa kuin haluat!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 20 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 48 vrk 20 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.