Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Riihimäki on kaupunkina nuori, mutta sen esihistoria on ajallisesti pitkä, monipuolinen ja mielenkiintoinen. Silmäkenevan suosta paljastuneet löydöt vievät lukijan muinaisjärven rannalla asuneitten kivikauden ihmisten elämään ajankohtaisin arkeologisin menetelmin.

Kirjoittaja, kivikauden arkeologian dosentti Heikki Matiskainen (s. 1952) on Riihimäen kaupungin museotoimenjohtaja, johon virkaan hän siirtyi vuonna 1983 Museoviraston palveluksesta. Väitöskirja "Chronology,  Materiat Culture and Subsistence Economy of the Finnish Mesolithic, 10 000-6000 BP." ilmestyi vuonna 1989. Matiskaisen erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat Suomen varhaiskivikausi ja siihen liittyvät luonnonhistorialliset prosessit sekä keskiajan lasin historia Euroopassa. Hän on toiminut stipendiaattina Kielin (1980-1981) ja Freiburgin (1991-1992) yliopistoissa Saksassa ja julkaissut alaltaan yli 40 tieteellistä artikkelia.

Ylhäällä kolme Arolammilta löytynyttä viistoteräistä kvartsinuolenkärkeä. Alhaalla Heikki Matiskainen kaivauksilla Ylä-Volgalla Venäjällä kesällä 2001 käsissään noin 10 000 vuotta vanha hirven lapaluusta valmistetun veitsen kahvapuolisko." [takakansi]

 

Heikki Matiskainen ja Riihimäen kaupunginmuseo 2002. Kovakantinen.

 

Hivenen kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 5.5.2024 22:44
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.