Kuvaus

Heli Laaksonen: SULAVOI: RUNOJA. 2006 Otava (4. painos). 87-sivuinen sidottu kirja (21,5 x 14 cm), kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti,  ei merkintöjä.

Sulavoi (2006) on Heli Laaksosen viides runokirja ja kahdeksas teos. Runoissaan Heli Laaksonen kuvaa niitä toiveihaaveisulossiunelmi, joita salassa kasvatamme ja joista jotkut päättyvät suruun. Tätähän elämä on, joskus voi eksyä Kauhajoe ja Jalasjärve välil ja jonakin aamuna taas marketi ostoskärry näyttä kulleronupult! Laaksosen lounaismurteella kirjoittamat runot ovat uponneet suomalaisiin kuin voi kuumaan puuroon – murrerajoista välittämättä. Myös valloittavana esiintyjänä tunnettu runoilija on pukenut helliksi ja ilkikurisiksi sanoiksi ihmiseläjän tunteet. Oleksää koska tahtonu olla joku muu? E. Hee sanova mut tahtovat kyl.

 

Heli Laaksonen (s. 1972 Turku) on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2000 sekä luonto- ja ympäristöneuvojaksi 2022. Hänet tunnetaan sekä runoilijana että valloittavana esiintyjänä. Heli Laaksonen asuu nykyisin Turun läänin Lapissa, Rauman maaseudulla. Laaksosen nousu runoilijana koko Suomen suosikiksi on maassamme ainutlaatuinen ilmiö. Hänen vuonna 2000 ilmestyneestä esikoiskokoelmastaan Pulu uis muodostui nopeasti kansallinen klassikkoteos. Lounaismurteella kirjoitetut, arjen iloista ja suruista sekä ilkikurisesta ironiasta keitetyt runot liikuttelevat taitavasti lukijan tunteita. Sittemmin Laaksonen on kirjoittanut myös proosaa ja tehnyt loikkia murteesta yleiskieleen ja takaisin. Heli Laaksonen on saanut lukuisia palkintoja niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston Aurora-mitalin 2006 ja Larin Paraske -palkinnon 2009. Hänen teoksensa Aapine (2013) oli Finlandia Junior -ehdokkaana ja se palkittiin Janis Baltvilks -kansainvälisellä lastenkirjallisuuspalkinnolla Latviassa 2016. Laaksonen on saanut myös Kirsi Kunnas -palkinnon vuonna 2020 sekä latvialaisen Aleksandra ?aka Balva -taidepalkinnon teoksestaan Poimit sydämeni kirjahyllystä vuonna 2021. Esiintyjänä Heli Laaksonen on ihastuttanut mm. lukuisilla runokiertueillaan ja Ylelle käsikirjoittamassaan tv-sarjassa Helil kyläs (2015-2016). Hän on lukenut useita runoteoksiaan äänikirjoiksi ja saanut kultalevyn kahdesta: Jänes Pussis (2004) ja Ratio Sulavoi (2007). Heli Laaksonen on toiminut myös mm. kuvataiteilijana, kuvittajana ja kääntäjänä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 19 vrk 11 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 19 vrk 11 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.