Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. SANAT KUIN KAUNEUS. KIRJAILIJA HELVI HÄMÄLÄISEN AJATUKSIA IHMISEN OSASTA. Toimittanut Sanna Jaatinen. 1997 WSOY (ensimmäinen painos). 108-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sanat kuin kauneus: Kirjailija Helvi Hämäläisen ajatuksia ihmisen osasta (1997) -teokseen on valittu Helvi Hämäläisen runoja ja katkelmia hänen proosatuotannostaan, esseistään ja artikkeleistaan. Niissä pohdiaan mm. ihmisluontoa, suomalaisia elämänkohtaloita, äitiyttä, kärsimystä ja onnea, joka huipentuu isänmaan- ja luonnonrakkauteen. Kirjailijan kirkkaat ajatukset antavat lukijalle oivalluksia ja lohtua, iloa ja tulevaisuudenuskoa.

Helvi Hämäläinen (1907 Hamina – 1998 Espoo) aloitti kirjailijauransa kertomuksella Hyväntekijä (1930), mutta varsinainen läpimurtoteos oli työläiskuvaus Katuojan vettä (1935). Yli kuusi vuosikymmentä kestäneen uran aikana Hämäläiseltä ilmestyi yli kolmekymmentä teosta: romaaneja, runoja, näytelmiä ja runonäytelmiä, sekä lisäksi esseitä ja artikkeleita. Välillä pitkäksi aikaa vaiennut kirjailija tuli uudelleen julkisuuteen 1980-luvun lopulla, kun hän voitti Finlandia-palkinnon runokokoelmallaan Sukupolveni unta (1987).

 

2. Sigfrid Sirenius: VASTUULLISUUDEN SANAT. JOS JEESUS EI OLISI TULLUT. Päällys: Tarina Lounasmaa. 1990 WSOY (neljäs painos). 94-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Jos Jeesus ei olisi tullut (1917) on Sanat-kirjasarjaan liitetty Sigfrid Sireniuksen teos. Mitä Jeesus on antanut ihmiskunnalle? on sen ydinkysymys . Kirjanen vie elämän perusarvojen äärelle, koko ihmiskunnalle yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille.

Sigfrid Sirenius (1877 – 1961), teol.tri h.c., setlementtiliikkeen uranuurtaja Suomessa, piti lähtökohtanaan kristinuskon sosiaalista sanomaa ja sen asettamia velvoitteita nyky-yhteiskunnassa. Hän toimi kirkon ja työväestön suhteiden parantamiseksi. Sireniuksen laajaan tuotantoon sisältyy pieni kirjanen Jos Jeesus ei olisi tullut (1971). Millainen olisi maailmamme, jos Jeesusta ei olisi ollut tai jos hän lähtisi pois ajastamme? Mikä hänessä on niin merkittävää, että ajanlaskumme alkaa hänestä? Miksi me tarvitsemme juuri nyt viipymistä hänen avaamiensa arvojen äärellä, niiden pohtimista ja sisäistämistä? Pessimismin ja piittaamattomuuden, epätoivon ja tuhokuvien, mielettömyyden ja väkivallan keskellä on paneuduttava uudelleen yhteiselämämme arvoperustaan. Sireniuksen kirjanen vie meidät ihmisarvon ja ihmisoikeuksien yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille. Jos Jeesus ei olisi tullut on Suomen uskonnollisen kirjallisuuden pieni klassikko.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 11 vrk 14 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 11 vrk 14 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.