Kuvaus

Kissojen valtakunta (jap. ?????, Neko no ongaeshi) on japanilainen Studio Ghiblin vuonna 2002 tuottama ja Hiroyuki Moritan ohjaama anime-elokuva. Neko no ongaeshi on suomeksi käännettynä ”Kissojen vastapalvelus”.

Kissojen valtakunta perustuu Aoi Hiiragin mangateokseen Neko no danshaku, Baron. Studio Ghibli on tuottanut samasta aihepiiristä vuonna 1995 Yoshifumi Kond?n ohjaaman elokuvan Sydämen kuiskaus.

Juonesta:

Koulutyttö Haru tulee koulupäivän päätteeksi pelastaneeksi kissan jäämästä kuorma-auton alle. Yllättäen kissa osaakin puhua. Se kiittää Harua kohteliaasti ja poistuu paikalta. Yöllä Harun luona tulee käymään Kissojen valtakunnan kuningas kiittämään Harua poikansa prinssi Lunen hengen pelastamisesta, minkä jälkeen kissat häipyvät. Yön aikana Harun ystävän Hiromin kotiin on tullut röykkiöittäin haaveja, sillä Haru rikkoi vahingossa yhden pelastaessaan Lunea. Harun kodin piha on puolestaan täynnä pajunkissoja. Lisäksi kissat rupeavat seuraamaan Harua koulumatkalla ja hän löytää tavaralokerostaan pieniä laatikoita, joissa on hiiriä.

Myöhemmin päivällä Harun luokse saapuu koulun pihalla eräs puhuva kissa. Haru osoittaa tälle varsin selvästi, ettei ole tyytyväinen saamiinsa "lahjoihin". Kissa pyytää Harua tulemaan vierailulle Kissojen valtakuntaan ja ryhtymään prinssi Lunen vaimoksi. Haru unelmoi ihanista asioista Kissojen valtakunnassa, mutta ennen kuin hän ehtii sanoa vastalauseensa naimisiinmenosta, kissa häipyy tiehensä. Salaperäinen ääni kehottaa Harua kääntymään Kissa-asiaintoimiston puoleen. Toimistossa Haru tapaa kissaparoni Humbert von Gikkingenin ja tämän tukevan ahmattiapulaisen, Mutan. Paroni lupaa auttaa Harua, mutta tyttö napataan Kissojen valtakuntaan ennen kuin paroni ehtii puuttua asiaan. Paroni, Muta ja paronin varisystävä Toto lähtevät heidän peräänsä.

Haru ja kyytiin päässyt Muta saapuvat Kissojen valtakuntaan, missä heidät viedään palatsiin. Palatsissa Haru puetaan juhlapukuun. Kuninkaan saapuessa Haru sanoo, ettei voi mennä prinssin kanssa naimisiin, koska ei ole kissa, mutta yllättäen hän onkin muuttunut kissaksi. Samaan aikaan Muta on iskenyt silmänsä herkkuruokiin ja erityisesti isoon hyytelöastiaan, jonne hän hyppää. Nähtyään Mutan liikkumattomana hyytelön seassa Haru alkaa itkeä. Juhlissa Harua ei monista yrityksistä huolimatta saada iloiseksi, kunnes salaperäinen kissa alkaa tanssittaa Harua. Kissa paljastuu paroniksi ja kuningas on kaikkea muuta kuin iloinen.

Pian kuitenkin Haru ja paroni pakenevat salaperäisen valkoisen kissan avustamana ja pian Muta seuraa heitä. Ensin he selvittävät tiensä labyrintin läpi ja sitten heidän on kiivettävä korkean tornin huipulle, josta pääsee taas ihmisten maailmaan. Kuningas kuitenkin luhistaa tornin lähes kokonaan Harun, paronin ja Mutan ollessa melkein huipulla. Prinssi saapuu paikalle ja pelastaa tilanteen. Hän ilmoittaa myös tahtovansa Yukin, sen salaperäisen kissan, kanssa naimisiin. Viimein Haru kiipeää tornin huipulle, mutta uloskäynti on siirtynyt luhistumisen takia pilvien tasalle. Lopulta Toto ja hänen varisystävänsä pelastavat putoavan Harun, paronin ja Mutan.

Tekijät:

Suomenkielisiä ääninäyttelijöitä:

 Pekka Autiovuori 

... Natori  

 Ari-Matti Hedman 

... Natoru  

 Tuomo Holopainen 

... Toto  

 Henna Hyttinen 

... Yuki  

 Annituuli Kasurinen 

... Haru  

 Paavo Kerosuo 

... Prinssi Lune  

 Leea Klemola 

... Äiti Yoshioka (Harun äiti)  

 Pertti Koivula 

... Kuningas  

 Taru Lehtosaari 

... Haru nuorena  

 Tarmo Ruubel 

... Paroni Humbert von Gikkingen  

 Eero Saarinen 

... Muta  

 Esa Saario 

... kertoja  

 Roosa Salokorpi 

... Hiromi  

Suomenkielisen version on ohjannut Pekka Lehtosaari.

DVD-elokuva on uudenveroinen. Elokuvan kesto on 75 min. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti dvd:n postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen helposti-kuoressa kuplamuovin kera 2 e. (International delivery available to Europe, postal charge 4 euros). Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. Samalla 2 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2-3 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 3,7 euron postimaksulla. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,50 €
tai
Sulkeutuu 13 vrk 18 h 51 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,50 € Sulkeutuu 13 vrk 18 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.