Kuvaus

HP 350 G1

Tuotenumero: F7Y53EA#UUW

Kannettava n. vuodelta 2014. Vielä käyttökelpoinen, eli ei ihan hidas. 2-ytiminen (4 säiettä) pros. Intel i3-4005U (BGA), 8 GB PC3L-12800, 120 GB SATA SSD.

Nyt asennettuna ja aktivoituna Windows 8.1 Pro, 64-bittinen, minkä kanssa toimiikin melkoisen pirteästi. Koneen pohjassa Windows 8 tarra. Windows 8.1 tuoteavain löytyy koneen BIOSin uumenista.

Tähän oli joku yrittänyt asentaa ilmeisesti Windows 10:tä, mutta oli jättänyt kesken, en tiedä miksi. Sen asennuksen pyyhin pois. Nykyinen Win 8.1 Pro asennus on siis aivan tuore. Laitehallinta ei näytä nyt yhtään puuttuvaa ajuria. Useimmat löytyivät HP:n tuesta koneen sarjanumerolla, jotakuta täytyi Googlella metsästää. Tässä on siis Win 8.1 Pro asennettuna ilman mitään Microsoft-tili -kytkentöjä.

Jaksaisi varmaankin pyörittää myös Windows 10:tä. HP:n tuesta tälle löytyy jokunen Windows 10 ajurikin. Enäänhän sitä ei voi Win 8 -koneeseen "ilmaiseksi" päivittää (upgrade), eli ostajan täytyisi hankkia jostain kelpoinen Windows 10 (Pro) tuoteavain mikäli mielisi Windows 10:tä tähän asentaa. Laite ei liene Windows 11:n tukema.

On UEFI-kone, BIOSista löytyy myös Legacy-tuki.

Kone on ihan kokonaan purettu ja siivottu sisuskaluja myöten. Myös tahnat on vaihdettu tuoreeseen.

Kone oli ennen siivoustakin kohtuullisen siisti. Nyt vielä siistimpi.

Halpakoneelle tyypilliseen tapaan tästä kuitenkin löytyi sisältä joitain murtuneita ruuvien vastakappaleita, yht 3 kpl. Ne on kaikki koneen etureunassa, joten eivät käytännössä merkitse mitään, koska ovat kaukana saranoista. Koneessa on kyllä tarpeellinen määrä ehjiä ruuvien vastakappaleita pitämään kone kasassa.

Akku on täysin toimimaton. Käynnistyksessä (virtalähteellä) laite antaa akusta varoituksen ja kehotuksen (error 601) vaihtaa akku uudempaan. Tästä ei tarvitse välittää, painaa vaan ENTERiä niin käynnistys jatkuu normaaliin tapaan, eikä tuo akkuvika estä BIOSiin pääsyäkään (paina bootissa ESC ESC ESC ...,  akkuvirheilmoituksen jälkeen ENTER, ja valitse valikosta mitä haluat F-napeilla).

Koneen mukana ei valitettavasti tule laturia. Tarvitsisi olla HP:n pienellä (ulkohalk. n. 4,5 mm) piikillisellä pyöreällä plugilla, 19,5 V ja väh. 3,33 A. Käy myös tietysti säädettävät laturit asianomaisella vaihtoplugilla.

Speksit tarkemmin:

BIOS: F.16 (on kai viimeisin)

CPU: Intel i3-4005U, 2 ydintä, 4 säiettä, 1,7 GHz, L3 3 MB, TDP 15 W. BGA (eli emolle juotettu, ei vaihdettava). Passmarkin CPU Mark antaa tälle 1662 p.

RAM: 8 GB = 2 x 4 GB 1Rx8 PC3-12800 (muistit testattu memtest 86+ v. 6.20 ohjelmalla; ei mitään vikaa)

Kiintolevy: SSD Kingston SA400S37/120G SSDNow A400, 120 GB, 2,5", 7 mm paksu, SATA; SMART sanoo OK, eikä testienkään mukaan vikaa (levyn kuoressa toisella puolella peräpäässä on kuitenkin kaksi matalaa lommoa; todennäköisesti näillä ei ole mitään merkitystä levyn toiminnan kannalta kuitenkaan, eihän SSD-levyjen sisällä ole kuin pieni piirilevy jolla muutama hassu muistipiiri, ja tämäkin on lähempänä liittimen puolta kuin takaosaa)

Kiintolevykelkka: on laitteen virallinen ja alkuperäinen

Optinen asema: polttava DVD

SD-kortinlukija: on ja toimii.

näytönohjain: CPU:n integroitu Intel HD4400

näyttö: 15,6" 1366x768 matta, paneeli Innolux N156BGE -L31 Rev. C1

akku: HP LA04DF 14,8 V 2620 mAh (ON TÄYSIN TOIMIMATON)

LAN Realtek PCIe GBE

WLAN Ralink RT3290LE 802.11 bgn 1x1 WiFi (jos Linuxia aikoo tähän asentaa niin tämä Ralink-WLAN -kortti saattaa tulla ongelmaksi, koska Ralink WLAN korteille Linuxin ajurituki on kehno)

Bluetooth Ralink

Laitteen sis. mikrofoni toimii, samoin kuulokeliitin. Samoin molemmat kaiuttimet.

Näppäimistössä ja touchpadissa ja sen painikkeissa ei ole mitään ilmeistä vikaa.

USB-liittymiä 3 kpl, kaikki toimivat.

HDMI ja VGA -littymät toimii myös.

CMOS patterin (tavallinen piuhaton) vaihdoin uuteen.

Lisätietoja annan kysyvälle. Tarjota saa, ei ole hinta kiveenhakattu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 38 vrk 4 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

65 € Sulkeutuu 38 vrk 4 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.