Kuvaus

ILKAMAT SAMANNIMISESTÄ TELEVISIO-OHJELMASTA. Olli Alho, Matti Kuusla, Kaarlo Näkki, Paavo Partti, Jaakko Salo, Juha Virkkunen, Jukka Virtanen. 1970 Uusi Kivipaino Oy Artko. 93-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa taitetta (ks. kuva) ja takakannessa pieni tarran jälki, muuten ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Ilkamat: Kuluneet ja ennen kulumattomat vitsit ja sketsit samannimisestä televisio-ohjelmasta (1970). Harri Holkeri, Mauno Koivisto, Nestori Kaasalainen. Nimiä, jotka tapaamme päivittäin. Lehdissä. Radiossa. Televisiossa. Urho Kekkonen. Juha Rihtniemi. Nimiä jotka vaikuttavat. Miltä vaikuttavat. Siksi emme välitäkään heistä. Ketkä me? Me, Uolevi Nikander, Leevi Hammi, Kuutti Jahkima, töröhattuinen mies, Esteri, Onni ja monet muut. Me kaikki. Ilkamissa. Vai välitämmekö. Tämä on Ilkamien takakansi. Etukansi on vastakkaisella puolella. Niiden välistä se selviää. Ilkamissa.

Elämä ilman ilkamia on teeskentelyä. Elämä ilman olkaimia on epävarmaa. Ilkamat on makean elämän suola. Siinä muutamia ajatelmia ilkamista ja olkaimista. Lukijat varmaankin yhtyvät. Ilkamat ovat innoittaneet monia ihmisiä ajattelemaan. Ja se on hyvä asia kiireisenä menevien miesten ja turhautuneiden naisten aikakautena. Muutamia Ilkamian innoittamia lausahduksia: Esa Simonen: Ei nimi miestä pahenna. Juha Vainio: Antakaa lasien tulla minun tyköni. Jörn Donner: Lenita on aina Lenita, vaikka sen voissa paistaisi, satan. Erkki Raatikainen: Helsingin kauppatoria käytetään aamupäivisin torina.

Ilkamat oli Yleisradion tekemä television viihdesarja vuodelta 1970. Sarjan idea saatiin ruotsalaisesta Partaj-ohjelmasta, joka puolestaan oli kopioitu Yhdysvalloista ohjelmasta Laugh-In. Ilkamien sisältö koostui useista sketseistä sekä vitseistä, joita kerrottiin kesken juhlivan seurueen tanssin. Ilkamien taustavoimina olivat aikansa nimekkäät käsikirjoittajat kuten Jukka Virtanen, Seppo Ahti, Pertti "Pertsa" Reponen ja Matti Kuusla. Alkuperäisversioon olennaisesti kuulunut blondi oli Ilkamissa korvattu kahdella, Koivistolaiset-sisaruksilla. Ilkamien muita vakionäyttelijöitä olivat Olavi Ahonen, Seppo Kolehmainen, Marja Korhonen, Leo Lastumäki, Marjatta Leppänen, Erkki Liikanen, Marita Nordberg ja Pentti Siimes.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 97 vrk 1 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 97 vrk 1 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.