Kuvaus

Ilmari Kianto: PUNAINEN VIIVA. 1961 Otava, Suomalaisia mestareita (kahdeksastoista painos). 211-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle aikaisempi omistaja on kirjoittanut nimensä, ei muita merkintöjä, ei kansipaperia. Kirjassa on 24 valokuvasivua, kuvat Punainen viiva -elokuvasta (1959, ohjaus Matti Kassila).

Punainen viiva (1909): Ilmari Kiannon (1874–1970) vuonna 1909 ilmestynyt teos on kuvaus ensimmäisten eduskuntavaaliemme ajoilta, nälkämaan kansasta keskellä yhteiskunnallisen murroskauden hämmentäviä lupauksia. Sen päähenkilöillä Topi ja Riika Romppaisella lapsikatraineen on pysyvä paikkansa suomalaisessa kansallisgalleriassa.

"Romaani 'Punainen viiva' merkitsi sitä, että Kianto oli oman itsensä ulkopuolelta löytänyt aihepiirin, jonka kuvaajana hän sittemmin saavuttikin kiistattomimmat voittonsa. Hän oli löytänyt Korpi-Kainuun erämaapitäjien kansan, jota hän tarkasteli ajankohdan aatteellisten ja valtiollisten virtausten valossa sekä sen luontaisessa elämänympäristössä. (...) 'Punainen viiva' sisältää sekä humoristisia että traagisia aineksia. Romaani ei suinkaan pyri olemaan kuvaamansa murrosvaiheen kokonaiskuva, se on vain valottanut erästä kaistaa siitä, mutta silti on syntynyt eheä, vaikuttava kertomus, Kiannon tuotannon taiteellisesti hallituin teos." – Eino Kauppinen 'Valittujen teosten' johdannossa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 15 vrk 17 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 15 vrk 17 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.