Kuvaus

Irja Virtanen: KUOLLUT KUIN KUNINGATAR ANNA. 1971 Gummerus. 216-sivuinen sidottu kirja, sidos vähän vinoutunut, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Kuollut kuin kuningatar Anna (1971) -romaanin päähenkilö Helena on juuri muuttanut Suomesta Englantiin, muuttanut sinne onnellisena morsiamena, josta on ennen pitkää tuleva ihailtu ja kadehdittu Mrs. Morris Mussel. Häävalmistelujen yhteydessä sattuu tilanteita, joissa tulevat sukulaiset käyttäytyvät Helenan mielestä oudosti. Onko kaikki vain uuden ympäristön harhaa? Vai enteilevätkö vihjailut, nopeasti vaihdetut katseet, kesken jääneet lauseet jotakin enempää, outoa vaaraa, joka uhkaa Helenaa ja hänen sulhastaan. Ja mitä hän loppujen lopuksi tietää edes sulhasestaan? Lopulta enteet saavat vahvistuksen tavalla, joka on yhtä todellinen kuin karmeakin. Helena huomaa joutuneensa viimeiseksi renkaaksi mysteeriseen tapahtumaketjuun, joka on vaatinut jo ainakin kaksi uhria…

Irja Virtanen (s. 1921 Helsinki) kirjoitti ylioppilaaksi 1945. Hän kävi Tuusulan lottaopiston ja toimi lähes kolme vuotta radistilottana Itä-Karjalassa. Aktiivikirjailija-aikanaan hän asui Jyväskylässä. Esikoisteosta, novellikokoelmaa Vaivainen kaikki kokee (1955) seurannut lotista kertova romaani Kenttäharmaita naisia (1956) oli myyntimenestys. Sitä kiitettiin realistisesta kuvauksesta, toisaalta jotkut aikalaisarvioijat näkivät sen lottaihanteen vastaisena. Irja Virtanen julkaisi myös romaanit Punaiset kengät (1957), Sylva (1959) ja Henkilöjuna 422 (1960) sekä jännitysromaanin Kuollut kuin kuningatar Anna (1971). Lisäksi hän on julkaissut proosaa antologiassa Rakastaa (1965), Keski-Suomen kirjailijain antologiassa Tässä pisteessä (1971) ja kokoelmassa Piirtoja hiekassa (1993).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 64 vrk 18 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 64 vrk 18 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.