Kuvaus

Toimittanut Pertti Seppälä

Sananlaskuja, aforismeja, runoja, anekdootteja ja muita lyhyitä tekstejä Kiinasta, Japanista, Intiasta ja Pakistanista yli kolmen vuosituhannen ajalta

Itämaisen elämänviisauden kirjan vanhin lähdeteos, Intian tärkein ja arvovaltaisin Veda-hymnien kokoelma Rgveda, on ajalta 1500-1000 vuotta eKr. Valtaosa teksteistä periytyy "klassiselta kaudelta" ennen vuotta 1900, mutta mukana on myös jonkin verran oman vuosisatamme kirjailijoiden tekstejä.

Antologian tekstit on suomennettu suoraan alkukielistä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta teokseen valitut tekstit ovat aiemmin suomentamattomia. Sisältö on järjestetty aihepiireittäin 35 ryhmäksi, joissa esittäytyy ihmiselämä kaikessa värikkyydessään ja raadollisuudessaan: aika, maine ja kunnia, ystävyys, hyvyys ja pahuus, perhe ja suku jne.

Kuvaliitteissä on 32 sivua ainutlaatuista vanhaa itämaista taidetta. Henkilö- ja teosluettelossa esitellään lyhyesti valikoiman tekstit ja kirjailijat.

Teoksen ovat suomentaneet Pertti Seppälä (Kiina), Kai Nieminen (Japani), Petteri Koskikallio (Intia), Bertil Tikkanen (Intia ja Pakistan) ja Klaus Karttunen (Intia).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 23 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 67 vrk 23 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.