Kuvaus

"SODAN KUVA TAISTELUKUVAAJIEN SILMIN JA KUVIN SEKÄ VUOSIEN 1939-1945 SOTIEN KULKU KARTOIN

Uusi, 3-osainen Itsenäisyyden puolustajat -sarja kuvaa maamme asevoimien, sotilaiden ja viestinnän ammattilaisten toimintaa kotirintamalla ja taisteluissa vuosina 1939-45. Sarja ilmestyy ajankohtana, jolloin jatkosodan päättymisestä on kulunut 60 vuotta.

Kynällä, kameralla, kiväärillä

Kirjailija, filosofian tohtori Lasse Lehtisen teos. Kuvatoimittaja: ilmailualan tietokirjailija, tarkastaja Kalevi Keskinen, Puolustusministeriö.

Suomi lähti talvisodan jälkeen vain hakemaan hyvitystä. Välirauhan aika käytettiin tehokkaasti hyväksi myös henkisen maanpuolustuksen alueella. Kynällä, kameralla ja kiväärillä -teos kertoo henkisen työn sotasankareista, tiedotuskomppanioiden toiminnasta ja merkityksestä.

Sodan taisteluja 1 ja 2

Valtiotieteen maisteri, evl., evp. Ari Raunion teokset.

Sodan taisteluja -osat 1 ja 2 kuvaavat sotien kulkua kartoin ja tekstein. Artikkelit sisältävä myös henkilöesittelyitä."

 

KYNÄLLÄ, KAMERALLA, KIVÄÄRILLÄ

"Viimeistään talvisodassa Suomen sodanjohto ymmärsi, että mielialojen huolto oli yhtä tärkeää kuin aseet ja muonitus. "Propaganda on oma aselajinsa", tähdensivät viestinnän ammattilaiset kenraaleille.

Välirauhan aika käytettiin tiedotuksen ja mielialahuollon suunnitteluun. Niinpä suomalaisen sivistyneistön ja maltillisen työväenliikkeen parhaimmisto yhdisti jatkosodassa voimansa tavalla, josta tuli suomalaisen sopimusyhteiskunnan perusta vuosikymmeniksi eteenpäin.

Rintamalla kaveria ei jätetty eikä kotirintamalla kansalaisia petetty. Suhteellisuudentaju säilyi niin menestyksen kuin vastoinkäymistenkin hetkinä." 
 

Weilin+Göös 2004, 1. painos. Kovakantinen.

 

 

Sodan taisteluja 1: Talvisota

Sodan taisteluja 2: Jatkosota

"Ari Raunio

everstiluutnantti evp, valtiotieteen maisteri, syntynyt 1949

Raunio siirtyi reserviin vuonna 2000 Maanpuolustuskorkeakoulun Sotahistorian laitoksen johtajan tehtävästä. Hän on toiminut Jatkosodan historian 4. ja 6. osan päätoimittajana 1993-94, ''Suomen sodat - Jatkosota 1941-44" -multimedian sisältötuotannon päätoimittajana ja pääkirjoittajana 2000-2004 sekä vuonna 2003 ilmestyneen "Suomi 85 Itsenäisyyden puolustajat - Sodan kartat" -kirjan tekijänä. Ari Raunio on toiminut vuodesta 1997 Suomen Sotahistoriallisen Seuran puheenjohtajana.

Juri Kilin

professori, Petroskoin valtiollinen yliopisto, syntynyt 1961

Moskovassa vuonna 2000 väitelleen Kilinin väitöskirjaan perustuva kirja "Suurvallan rajamaa. Neuvosto-Karjala Neuvostovaltion politiikassa 1920-1941." ilmestyi suomeksi vuonna 2001. Kilin toimi vuonna 2004 ilmestyneen "Suomen sodat - Jatkosota 1941-44" -multimedian neuvostoliittolaisen näkökulman kirjoittajana."

 

Weilin+Göös 2005, 1. painos. Kovakantinen.

 

Teoksissa hieman kulumaa, kolmannen osan (Sodan taisteluja 2: Jatkosota) blancon ensilehden yläkulmassa taite.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 97 vrk 13 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

22 € Sulkeutuu 97 vrk 13 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.