Kuvaus

Syntynyt sotilaaksi

Tarunhohtoinen soturi Lauri Allan Törni kohosi Suomessa kapteeniksi, Saksassa Haupsturmführeriksi ja Yhdysvalloissa majuriksi. Suomessa hänet palkittiin Mannerheim-ristillä, Saksassa rautaristillä ja USA:ssa Bronze Starilla. 

Törni haavoittui vakavasti Suomen jatkosodassa ja ehti toipua ennen kuin lähti Saksaan Suomen irtauduttua jatkosodasta. Maan luhistuttua hän antautui liittoutuneille, karkasi vankileiriltä, palasi Suomeen, sai valtion vastaisesta toiminnasta vankeustuomion ja myöhemmin armahduksen ja siirtyi sen jälkeen Ruotsin ja Venezuelan kautta Yhdysvaltoihin. Uudessa kotimaassaan Törni omaksui nimekseen Larry A. Thorne ja liittyi Yhdysvaltain asevoimiin. 

Vihreiden barettien legendaksi nousseen Lauri Törnin tarina päättyi Vietnamissa vuonna 1965, kun häntä kuljettanut helikopteri katosi.

Tässä elämäkerrassa kootaan yhteen kaikki aiemmat tutkimustiedot Lauri Törnin moninaisista ja poikkeuksellisen värikkäistä elämänvaiheista. Teos perustuu myös aivan viime vuosina esiin tulleisiin lähteisiin varsinkin toisen maailmansodan jälkeisistä tapahtumista ja Vietnamin sodasta ja selkiyttää käsityksiä Törnin aiemmin vähän kuvatuista vaiheista. Kirjassa esitetään myös uutta, yksityiskohtaista tietoa Törnin tehtävistä Iranissa ja Vietnamissa. 

J. Michael Cleverley toimi Yhdysvaltain suurlähetystön apulaispäällikkönä Helsingissä vuosina 1996-1999. Hän on opiskellut muun muassa Harvardissa ja Brigham Young Universityssä sekä vuoden verran myös Suomen historiaa Helsingin yliopistossa. Nykyään Yhdysvaltain YK-edustustossa Roomassa työskentelevä Cleverley puhuu äidinkielensä ohella suomea, italiaa ja kreikkaA

1. p. 2003,  Otava, 416 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni vieläkin uudenveroinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 55 vrk 17 h 23 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 55 vrk 17 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
11.2. klo 19:15

Mitä postimaksuineen?

11.2. klo 22:16

Vaikea sanoa, kun en tiedä, missä asut. Pääsääntöisesti: Kirjan hinta 10,00 e + Posti vaatii 8,10 ja R-kioski 5,50 e. MOlemmilla tavoilla tämä on maximihinta, JOS VAIKKA INNOSTUISIT LUNASTAMAAN ENEMMÄNKIN KIRJOJA. Miltä' tuntuisi?