Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Jakke Holvas & Jussi Vähämäki: Odotustila
Alaotsikko: Pamfletti uudesta työstä
ISBN: 9518510601
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2005
Sivumäärä: 215
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Hyvä

Muuta: Kansissa pientä kulumaa ja nuhruisuutta.

"Suomalainen keskustelu työelämän muutoksista on ollut joko nostalgiaa savupiippujen aikaan, tai sitten konsulttijargonia kukoistusenergiasta ja sisäisistä sankareista.

Tärkein on jäänyt puuttumaan - todellinen ajattelu siitä, mitä työelämän käytännöille ja työn käsitteelle on tapahtumassa. Tehtävään eivät ole tarttuneet sen enempää tutkijat tai virkamiehet kuin poliitikot tai yritysten henkilöstöjohtajatkaan.

On korkea aika sanoa totuus nykytyöstä. Odotustila on kaihtamattoman kantaaottava ja spekulatiivinen filosofinen pamfletti, jonka kirjoittajat kuvaavat työnteon kokemuksia 2000-luvulla ja suhteuttavat niitä eurooppalaiseen ajatteluun antiikista nykypäivään.

Perinteisesti työ on ollut ajallisesti ja paikallisesti rajattua, ja sen ulkopuolella on ollut mahdollisuus löytää todellinen itsensä. Nykyään oma identiteetti löydetään työprojekteissa, lähinnä etä- ja pätkätöissä. Työvalmiudessa ollaan 24 tuntia vuorokaudessa.

Uusi työ on odotustila, jossa päivystetään palkatta. Säännöllisen palkan sijasta odotetaan satunnaisia palkkioita ja johtajan sijasta totellaan rahoittajaa. Uutta työtä ei tehdä tehtaissa, vaan toimistoissa, kahviloissa, missä tahansa. Yrityksiin täytyy sitoutua kuin perheeseen, ja uuden työn mallina on kotityö.

Uudessa työssä luonteesta on haittaa, persoonallisuutensa ilmaisemisesta etua. Uusi työ on sopimusten ja joukkovoiman loppu. Enää ei ole erikoistuneita uraihmisiä, vaan pätkätöissä harhailevia yleisosaajia. Uutta työtä ei määritä materiaalinen tuotos, vaan joustava palvelu ja immateriaalinen siirtely.

Odotustila aloittaa Teoksen ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvan pamflettisarjan."

Asiasanat: sosiologia, työn muutos, työelämä, työntekijät, muutostilanteet, työmarkkinat, työsuhteet, työn arvostus, työhyvinvointi, työn merkitys, työn organisointi, työajat, työn joustavuus, digitalisaatio, automatisaatio, teknologian vaikutus työhön, globaali talous, työn epävarmuus, työn vaatimukset, työn hallinta, työn kuormittavuus, työyhteisöt, työn ja vapaa-ajan tasapaino, työn identiteetti, ammatillinen kehittyminen, työuran muutokset, työttömyys, työllisyyspolitiikka, työvoiman liikkuvuus, työelämän tasa-arvo, työn epätasa-arvo, työn sisältö, työtehtävät, työn arki, työympäristö, työilmapiiri, työn vaikutus terveyteen, työuupumus, työn merkityksellisyys, työn tyytyväisyys, työn luovuus, työn yhteiskunnalliset vaikutukset, työmarkkinajärjestöt, työntekijöiden edunvalvonta, ammattiliitot, työpaikkademokratia, työpaikkakonfliktit, työelämän muutosten haasteet, työelämän kehittäminen, työn tulevaisuus, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen, työn reiluus, työllisyyspolitiikka, työmarkkinapolitiikka, työvoiman koulutus, työn sosiaaliset suhteet, työn yhteiskunnallinen rooli, työntekijän oikeudet, työpaikkakulttuuri, työelämän etiikka, työn moraali, työn etiikka, työn inhimillistäminen, työn demokratisointi, työn sosiaalinen ulottuvuus, työn taloudellinen ulottuvuus, työn poliittinen ulottuvuus, työn merkityksellisyys, työelämän psykologia, työn ja vapaa-ajan tasapaino, työntekijöiden osallistuminen, työn vaikutukset yksilöön ja yhteiskuntaan , yhteiskunta, yhteiskuntatieteet, yhteiskuntatieteilijä, yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, sosiologi, yhteiskuntafilosofia, työ, työn, teoria, prekarisaatio, vasemmisto, vasemmistolaisuus, kapitalismi, markkinatalous, pääoma, pätkätyö, pätkätyöt, epätavallinen työsuhde, työttömyys, etätyö, etätyöt, immateriaalinen

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


10 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.3.2024 13:26
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.