Kuvaus

Kuvien metallikoteloinen erikoisjulkaisu suomeksi tekstitettynä

 

James Dean Collection - Limited Edition Steelbook (Blu-ray) uusi ja muoveissa

James Dean oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen maineensa perustuu kolmeen lyhyessä ajassa kuvattuun Hollywood-elokuvaan ja traagiseen kuolemaan auto-onnettomuudessa vain 24-vuotiaana.

Dean oli ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi elokuvista Eedenistä itään (1955) ja Jättiläinen (1956). Dean on ainoa näyttelijä, joka on ollut kuolemansa jälkeen ehdolla kahdesti. 1950-luvun nuorille James Dean antoi roolimallin Jim Starkina elokuvassa Nuori kapinallinen (1955). 

Varhainen poismeno teki hänestä jälkimaailman ikinuoren palvonnan kohteen ja valkokankaan kuolemattoman ikonin.

_____________________________

Eedenistä itään / East of Eden 

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1910-luvun lopulle, ja se on asetelmiltaan raamatullinen tarina veljeksistä, jotka kilpailevat isänsä rakkaudesta.

Veljekset Cal ja Aaron ovat kasvaneet uskoen, että heidän äitinsä Kate on kuollut. Cal saa kuitenkin selville, että todellisuudessa Kate on karannut miehensä luota ja pitää nyt ilotaloa. Samalla Cal ymmärtää, miksi hänen isänsä Adam on aina rakastanut enemmän hänen veljeään, vaikka Cal on koko ikänsä ajan taistellut isänsä kiintymyksestä. Kun Adam menettää kaikki säästönsä, yrittää Cal vieläkin hankkia isänsä rakkauden äidiltään lainattujen rahojen avulla.

Eedenistä itään on kertomus rakkauden ja minuudenetsinnästä. Sen kaikki ihmiset ovat joutuneet rakkaudettomuuden ja torjutuksi tulemisen kurimukseen. Tunteisiin vetoava elokuva on erityisesti näyttelijöiden juhlaa, ja äitiä esittävä Jo Van Fleet sai suorituksestaan Oscar-palkinnon.

Ohjaus: Elia Kazan

Pääosissa: James Dean, Julie Harris, Raymond Massey, Burl Ives, Richard Davalos, Jo Van Fleet, Lois Smith

_____________________________

Nuori kapinallinen / Rebel Without a Cause 

Jim Starkilla on vaikeuksia sopeutua uuteen kaupunkiin ja kouluun. Vanhemmat eivät ymmärrä ja paikallinen kingi kovistelee Jimiä kohtalokkain seurauksin.

Nuori kapinallinen on nykyaikaisen nuorisokulttuurin avainteoksia.

Ohjaus: Nicholas Ray

Pääosissa: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo

_____________________________

Jättiläinen / Giant 

Jättiläinen on suuren luokan ja ehtymättömän loiston elokuva, jossa kolme sukupolvea teksasilaisia maanomistajapohattoja rakastaa, rehvastelee, juonittelee ja ottaa yhteen saagassa, jonka ytimessä ovat perheen kohtaamat vastoinkäymiset, rasistiset ennakkoluulot ja konflikti vanhojen karjaparonien ja uusrikkaiden öljykeisarien välillä.

Elokuva on myös yksi ohjaaja George Stevensin rakastetuimmista töistä. Stevens voitti ohjauksestaan Oscar-palkinnon ja itse elokuva keräsi peräti kymmenen Oscar-ehdokkuutta.

Ohjaus: George Stevens

Pääosissa: James Dean, Rock Hudson, Elizabeth Taylor, Carroll Baker, Jane Withers, Chill Wills, Dennis Hopper 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 24 vrk 3 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

79,90 € Sulkeutuu 24 vrk 3 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.