Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kovakantinen
Kansipaperissa pari repeämää

Janet Wallach: Aavikon kuningatar - Gertrude Bellin ainutlaatuinen elämä
Otava 1996

Englantilaisen Gertrude Bellin (1868-1926) elamää on valkea uskoa todeksikaan, niin varikas, kiehtova ja poikkeuksellinin se oli.
Häntä on sanottu "Irakin kruunaamattomaksi kuningattareksi", "aivoiksi Arabian Lawrencen taustalla", hänen sanottiin "piirtäneen Winston Churchillille rajat hiekkaan".
Häntä ympäröivät rikkaat miehet, diplomaatit, seikit, suojelijat. Hän koki tulisia romansseja, mutta ei mennyt koskaan naimisiin. Lähi-idän mahtimiehet olivat hänen läheisiä ystäviään.
Hän oli kuuluisa tietokirjailija, tunnustettu arkeologi, rohkea tutkimusmatkailija, joka tunkeutui Arabian vaaralliselle aavikolle kiväärit kätkettyinä alushameisiin ja nautti mukanaan kuljettamiensa kokkien valmistamat ateriat posliinilautasilta ja kristallilaseista.
Gertrude Bellissä elivät kautta vuosien rinnan viktoriaanisen ajan turhamainen nainen ja elämänsä Lähi-idälle omistanut määrätietoinen vaikuttaja. Brittihallituksen virkamiehenä hänen panoksensa oli merkittävä monissa maailmanpolitiikan ratkaisuissa, joiden jäljet näkyvät tänäkin päivänä.
Aavikon kuningatar kertoo rohkean, lahjakkaan ja itseensä uskovan naisen elämäntarinan, mutta se auttaa myös paremmin ymmärtämään tämän päivän räjähdysaltista Lähi-itää: miten arabivaltiot syntyivät ja miten rajat vedettiin.

OTAVA ISBN 951-1-12899-X
544 s.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
Ilmoitus on sulkeutunut 25.2.2018 12:20

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.