Kuvaus

Jarkko Peltonen sig. teksti Ari Lehtonen muita tekijöitä Timo Mäkelä ja Frank Robson,  kustantaja Acta, kovakantinen julkaisu 127s

Jarkko Tapio Peltonen (31. heinäkuuta 1947 Turku – 16. lokakuuta 2008 Turku) oli naantalilainen kuvataiteilija, joka teki maalauksia ja veistoksia. Peltonen tunnetaan värikkäistä klovniaiheista. Muita hänen suosimiaan aiheita ovat soittajat, naishahmot, kaupunkimaisemat ja mielikuvituspersoonat. Peltosen naivistisissa maalauksissa on positiivisuutta ja huumoria.

Alkuun klovnit ottivat kantaa, sittemmin päämääränä oli saada katsoja hyvälle mielelle. Peltonen tapasi maalata klovneja kuitenkin silloin, kun jokin asia harmitti. Ensimmäinen klovni syntyi Peltosen saatua parkkisakon. Hän ehti paikalle parahiksi näkemään, kuinka lappuliisa poistui paikalta. Jälkeenpäin Peltonen maalasi kuvan, jossa lappuliisoilla oli klovnin kasvot. 

Maalausten ohella Peltonen on tehnyt koruja ja ex libriksiä. Peltosella oli myös galleria tyttärensä Essi Peltosen kanssa Naantalissa. Peltosen teoksista on olemassa kolme taidekirjaa, Värisirkus (2007), Elämän Sirkus II (2003) ja vanhimpana Jarkko Peltonen (1990).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 40 vrk 5 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

18 € Sulkeutuu 40 vrk 5 h 24 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.