Kuvaus

"Varhaisista ajoista lähtien sotapäälliköt ovat yrittäneet saada tietoja vihollisesta, sen vahvuuksista ja heikkouksista, kokoonpanosta ja aikomuksista. Sodan tiedustelussa arvostettu brittiläinen sotahistorioitsija John Keegan käsittelee useita aseellisia konflikteja eri aikakausilta ja pureutuu syvälle sotilastiedustelun ytimeen. Hän osoittaa, että tiedustelulla on ollut sodankäynnissä tärkeä rooli aina Aleksanteri Suuren päivistä lähtien. Tiedustelutieto on saattanut jopa nopeuttaa sodan lopputulosta, kuten saksalaisen Enigma-koodin purku toisessa maailmansodassa.

Keegan varoittaa kuitenkin yliarvioimasta tiedustelun merkitystä sodankäynnissä: "Yleiskäsitys on, että tieto on valtaa; tieto ei tosin voi tuhota, torjua, vahingoittaa tai edes uhmata vihollisen hyökkäysaikeita, jollei tiedon hallintaa ole kytketty aitoon voimaan."

Keeganin tarkasteluun pääsevät muun muassa brittien sota Napoleonia vastaan, Thomas "Stonewall" Jacksonin tiedusteluvoitto Yhdysvaltain sisällissodassa, taistelu Kreetasta toisessa maailmansodassa, Midwayn meritaistelu Tyynellämerellä ja sukellusveneiden torjunta Atlantilla."

 

Ajatus Kirjat 2007, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hivenen kulumaa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 113 vrk 22 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 113 vrk 22 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.