Kuvaus

Arja Jolkkonen, Pertti Koistinen & Arja Kurvinen: Naisen paikka
Alaotsikko: Rakennemuutos, paikalliset työmarkkinat ja naiset
ISBN: 9519297863
Kustantaja: Tutkijaliitto
Kieli: Suomi
Painovuosi: 1991
Sivumäärä: 207
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: Kansissa kulumaa ja nuhruisuutta.

"Rakennemuutos purkaa suuryrityksen ja yhdyskunnan välisen siteen ja mullistaa työmarkkinat. Purkaako se myös mmiehen saneleman kehitysmallin ja sukupuolen mukaan eriytyneet työmarkkinat? Muuttuvatko ne yhtä dramaattisesti kuin talouden rakenteet? Kuinka sosiaaliset riskit jakautuvat ja miten työvoima-, koulutus- ja sosiaaliviranomaiset vastaavat uusiin haasteisiin? Kuka voittaa ja kuka häviää?

Naisen paikka etsii vastauksia näihin kysymyksiin ottamalla esimerkikseen kaksi yhdyskuntaa, joissa perinteisen teollisuuden väistyminen saa aikaan uudenlaisen kilpailutilanteen työmarkkinoilla.

Teoksessa tarkastellaan myös nuorten naisten valintoja koulun, työn ja perheen suhteen. Tämän avulla arvioidaan työmarkkinoiden ja sosiaalipolitiikan tulevaisuutta.

Naisen paikka soveltuu asiantuntijakäyttöön sekä yhteiskunnallisen keskustelun perustaksi ja oppikirjaksi erityisesti ammattiliitoissa, keskiasteen oppilaitoksissa ja yliopistoissa. Kirja sopii myös kunnissa ja valtionhallinnossa toimivien luottamushenkilöiden ja suunnittelijoiden käyttöön. Siinä on paljon uutta myös tasa-arvokysymyksistä kiinnostuneille."

Asiasanat: naisen asema, tasa-arvo, työelämä, työmarkkinat, naisten työllisyys, palkkaero, naisten urakehitys, perhe ja työ, työelämän haasteet, sukupuolten tasa-arvo, työllistymismahdollisuudet, työmarkkinoiden muutokset, naisten työhistoria, naisten ammatit, työn jakautuminen sukupuolen mukaan, naisten yrittäjyys, naisvaltaiset alat, naisjohtajuus, työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen, työelämän syrjintä, naisten työolot, naisten osallistuminen työelämään, naisten työllistymisen esteet, työelämän epätasa-arvo, naiset johtotehtävissä, työssä jaksaminen, työelämän muutokset, naisten työllistymispolitiikka, naisten työllistymisohjelmat, naisten työvoiman osallistuminen, naisten työllistymisstrategiat, naisten ammatillinen kehittyminen, naisten koulutus ja työelämä, naisten työllisyysaste, naisten työllistymisen tukitoimet, naisten työllisyyden edistäminen, naisten työllisyyspolitiikka, naiset työmarkkinoilla, naisten työllistymisnäkymät, sukupuolten väliset palkkaerot, naisten urakehitysmahdollisuudet, naisten työllistyminen alueellisesti, työelämän tasa-arvo, naiset ja työelämän muutos, työelämän joustavuus, naisten työhyvinvointi, naisten työntekijäjärjestöt, työmarkkinapolitiikka, naiset ja taloudellinen riippumattomuus, naisten työelämän osallistuminen, naisten yrittäjyysmahdollisuudet, työelämän sukupuolittuneisuus, naisten työllisyysstrategiat, naiset ja työmarkkinavuoropuhelu, työelämän tasa-arvosuunnitelmat, naisten työllistymispolitiikka, naiset ja työllisyysaste, naiset ja työllisyyspolitiikka, naisten työllistymisohjelmat, työmarkkinoiden sukupuolittuneisuus, naisten työelämän osallisuus, työelämän sukupuolten väliset erot, naisten ammatinvalinta, naisten työn arvostus, naiset ja ammatillinen koulutus, naiset ja työllisyysprojektit, naisten ammatti-identiteetti, työelämän muutosten vaikutus naisten asemaan, naisten työllisyyspolitiikan haasteet, naisten työmarkkinoiden muutokset, naisten työllistymisratkaisut, naiset ja työelämän epävarmuus, naisten työllisyysnäkymät, naisten työssäkäyntimahdollisuudet, naisten työntekijäjärjestöt, naiset ja työllisyyden edistäminen, naiset ja työelämän joustavuus, naisten työelämän tasapaino, naisten työelämän jaksaminen, työelämän ja perhe-elämän yhteensovittaminen, naisten työelämän syrjäytyminen, naiset ja työllisyyden haasteet, naisten työelämän tukitoimet, naiset ja työvoimapoliittiset toimenpiteet, naistutkimus, sukupuolentutkimus, yhteiskunta, yhteiskuntapolitiikka, työmarkkinat, työelämä, talous, kansantalous, rakennemuutos, rakennemuutokset, yhteiskunnan rakenteet, taloudelliset, talouden, feminismi, feministi, tasa-arvo, sukupuolten, yhdenvertaisuus, patriarkaatti, sosiaalipoltiikka, työllisyys, työttömyys, sosiaaliturva, työllisyyspolitiikka, sosiologia, sosiologi, yhteiskuntatieteet, yhteiskuntatieteilijä

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 17 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 94 vrk 17 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.