Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Joni Skiftesvik: PUHALLUSKUKKAPOIKA JA TAIVAANKORJAAJA: LYHYTTÄ PROOSAA. Päällys: Timo Saari. 1987 WSOY (kuudes painos). 236-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja: Lyhyttä proosaa (1983) on Joni Skiftesvikin esikoisteos. Kokoelma sisältää 14 novellia: Aavistaja, Filmimiehet, Katve, Yö Helsingissä, Ensimmäinen työpäivä, Peilinki, Piippolaan, Kutinkallan Kekkonen, Kolme miestä Kostamuksesta, Valtuuskunta, Parantava lääke, Vanha mies, Näprääjä ja Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja.

"Joni Skiftesvik on aivan poikkkeuksellinen kertojalahjakkuus: mukaansatempaava, pirullinen, vakava. Novelleja kannattaa suora taju todellisuudesta, jota ihmisen elämänvalhe kirjoo, aina mielettömyyteen asti. Näiden juttujen kekseliäisyys ja juonekas kärki kehittävät novellin parhaita piirteitä. Lukekaa: ällistytte, havahdutte." - Pekka Tarkka, Helsingin Sanomat

Joni Skiftesvik (s. 1948 Haukipudas) on julkaissut tuotteliaasti novelleja, romaaneja, elämäkertoja ja tietokirjoja. Esikoisteos Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja (1983) voitti J. H. Erkon palkinnon. Sen jälkeen hänet on palkittu useasti. Kolmesti hän on ollut Finlandia-ehdokkaana ja Pro Finlandia-mitalin hän sai 2005. Skiftesvik on kirjoittanut myös näytelmiä, kuunnelmia ja käsikirjoituksia elokuviin, joista kulttielokuva Katsastus (1988, ohj. Matti Ijäs) on tunnetuimpia. Hänen kerronnalleen on ominaista napakka dialogi, iskevät sanonnat ja elokuvalliset leikkaukset, aiheista läheisimpiä ovat lähihistoria, merenkulku sekä isän ja lapsen välinen suhde. Hän kuvaa tavallisia ihmisiä lämpimän humoristisesti ja myötäeläen.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 18 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 31 vrk 18 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.