Kuvaus

Jouko Turkka - Aiheita

Aiheita on Jouko Turkan ensimmäinen julkaistu kirja vuodelta 1982. Sen on kustantanut Otava.

Jouko Turkan esikoisteos on kokoelma lyhyitä tarinoita, aiheita, joissa voisi tapahtua jotain enemmän. Tarinoita, joita hän väittää kuulleensa. Kummallisuuksia, joita hän kertoo nähneensä. Kuviteltuja entä jos -tilanteita. Teksti on hauskaa ja havainnot omaperäisiä, mutta turkkamaisen teräviä.

Kirja on kokoelma lyhyitä tarinanalkuja, aiheita, joista voisi tulla esimerkiksi romaani, näytelmä tai elokuva. Turkka itse kuvailee kirjassa:

Olen vuosikausia kerännyt aiheita. Jokaisesta niistä piti tulla uusi käänne elokuvan historiaan tai uusi luku näytelmäkirjallisuuteen. Se että niin ei ole tapahtunut ei johdu laiskuudesta. Se johtuu siitä etten ole kirjailija. Minun on ollut pakko tehdä tolkuton määrä työtä tajutakseni että minä voin saada aikaan jotakin vain ihmisten välityksellä, ihmisten kautta.

Arvioita:

» Turkka on kirjoittanut riemukkaimman kirjan sitten Seitsemän veljeksen.» – Aku-Kimmo Ripatti, Kaleva
» Harvoin löytää kirjan, jonka takia voi valvoa ja olla huomenna poikki. Turkan Aiheita on sellainen.» – Raija Hakala, Pohjolan Sanomat
» Turkalla on lause. Ranskalaisessa kritiikissä se on kauneinta mitä kirjailijasta voi sanoa.» – Outi Nyytäjä, Parnasso
» Tarinoissa ei ole mitään liikaa, ei oikeastaan liian vähänkään. Ne ovat kuin vasaraniskuja joilla naula menee kerralla kantaa myöten puuhun.» – Pertti Lassila, Helsingin Sanomat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 4 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

26 € Sulkeutuu 12 vrk 4 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.