Kuvaus

Jouni Apajalahti: RISTIKONTRAA. 1971 Weilin+Göös. 117-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa kulumaa ja repeämiä (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ristikontraa (1971) -mielipidekirjassaan papillinen poliitikko, näytelmä- ja rikosromaanikirjailija Jouni Apajalahti ruotii [aikansa] nykysuomalaisen elämän ilmiöitä. ”Vasemmiston taholta kysellään laulaen, kenen joukossa seisot ja kenen lippuja kannat. No. Seisoskelen useimmiten yksin ja kannan kunnallisen liikennelaitoksen vapaalippua”, toteaa Jouni Apajalahti teoksessaan, joka tuo uusia, usein yllättäviä ulottuvuuksia hänen henkilökuvaansa pappina ja poliitikkona. Lyhyiden aforismin luonteisten lausahdusten lisäksi se sisältää laajahkojakin mielipiteitä monista ajankohtaisista kysymyksistä – kirkosta, uskonnosta, politiikasta, kasvatuksesta ja paljosta muusta – , teräviä huomioita ihmisenä olemisen vaivoista laidasta laitaan. Ristikontraa ei ole silotellun kiltti kirja. Jouni Apajalahti seisoo pelottomasti yksin, jakelee kirpeitä floretinpistoja ja haastaa lukijansa omakohtaisiin kannanottoihin.
 
Jouni Apajalahti (1920 Kemi – 2009 Tampere) oli rovasti, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja ja kansanedustaja. Apajalahden koulukaupunki oli Kuopio. Hän valmistui teologian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1948. Kokoomuksen kansanedustajana hän toimi 1966 – 69. Kirjailijana hän debytoi dekkarilla Kappalaisen kaitafilmi (1969). Apajalahti kirjoitti myös useita tv-näytelmiä ja oli yksi käsikirjoittajista Mikko Niskasen elokuvassa Sissit (1963).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 18 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 7 vrk 18 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.