Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pekka Parkkinen: KÄSI KÄDESSÄ. Päällys: Markko Taina. 1987 Weilin+Göös. 64-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Käsi kädessä (1987) on Pekka Parkkisen 14:s runokokoelma. Kirjailija puhuu ihmisille ja ihmisistä, pienistä asioista ja suurista.

Aihepulassa
soitin tyttärelleni
ja kehotin häntä kertomaan
mistä kirjoittaisin runon.
Se tuli niin äkkiä, että hän häkeltyi
ja kertoi sen asemasta oman pikku lorunsa.
Toivoteltiin hyvät yöt.
Kesti kotvasen ja sitten puhelin soi.
Muuten isä, se sun kaverisi, se joka aina nauraa,
Hassen isä, sai kiven sydämeen ja vietiin
kahdella ambulanssilla sairaalaan.
Kirjoita siitä hyvä runo,
niin se paranee.

 

2. Pekka Parkkinen: VIISISATAA HUIVIA: RUNOJA. Päällys: Juhana Blomstedt. 1977 Weilin+Göös. 39-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kahdella sivulla värikynällä tehtyä korostusta, ei muita merkintöjä.

Viisisataa huivia (1977) on Pekka Parkkisen 8:s runokokoelma. Kirjailija puhuu ihmisille ja ihmisistä, pienistä asioista ja suurista.

  rakkaani
    jättäkäämme haaveet
ei kaikki tule
          olemaan aina näin
 kerran sinä tulet väsyneenä kotiin
    ja minut on jo sinne uuvutettu
  kerron kuka ja miksi
      pahoitti mieleni
  se pahoittaa sinun mielesi
          emme saa unta
   emmekä ole onnellisia
 aamulla taas tarvitsen hellää sinua


Pekka Parkkinen (1940 Helsinki – 1992 Helsinki) oli tuottelias kirjailija ja kääntäjä. Proosassaan hän kuvasi väljällä, puheenomaisella kielellä näkemyksiään kulutusyhteiskunnan varjopuolista. Hänen teoksiensa hallitsevina aihepiireinä ovat rakkaus ja sen ristiriidat. Parkkista on kuvattu myös kommentoivaksi yhteiskuntakriitikoksi ja arjen kuvailijaksi. Runoilijana Parkkinen on aforistinen kiteyttäjä. Pekka Parkkinen on julkaissut teokset Kuu hehkuu vielä (1965), Jos minä maatani rakastaisin (1967), Näin on (1967), Simpukka (1969), Pikku ratsastaja (1971), Eräänä talvena sattui sitten muuan tapaus (1972), Kaupunki nimeltä Lotto (1972), Tuulia heiluttava puu (1973), Ylimuistoinen nautinta (1974), Ruusulla merkitty äänetön yhtiömies (1976), Ilo (1977), Viisisataa huivia (1977), Sulka (1978), Miten on (1981), Kaukainen ranta (1983), Pienten sydänten aika (1985), Vapauden tuuli (1985), Käsi kädessä (1987), Maisema on mielialan musiikkia (1989) ja Kaulukset pystyssä (1991; kuvat: Pauli Vuorisalo).

 

3. Juha Vakkuri: JOS PUUT PUHUISIVAT: RUNOJA. Päällys: Kari Kotka. 1979 Weilin+Göös. 65-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Jos puut puhuisivat (1979) on Juha Vakkurin esikoisrunojen kokoelma. Aikaisemmin Vakkuri on kirjoittanut tv-näytelmän ja kuunnelman, romaanit ' Veljet keskenään' ja 'Afrikkalainen iltapäivä' sekä Afrikka-raportit 'Mustavalkoinen Afrikka' ja 'Muutoksen tuuli'. (Takakansiteksti)


Jos puut ajattelisivat,
niiden täytyisi olla epätoivoisia.
Jos puut puhuisivat,
historia kirjoitettaisiin uudestaan.


Tummansinistä taivasta vasten
lepattaa puolitangossa siniristilippu;
hiljaisen kadun, jalkakäytävän, nurmikon poikki
ajaa oranssisella pyörällä
verryttelypukuinen poika,
maailmassa johon ei kuulu kuolemaa.


Vakkurin teos on julkaistu vuonna 1979 ja se on ollut ajankohtainen tuohon aikaan. Runoissa puhutaan Iranin shaahista, neutronipommeista ja Charlien enkeleistä. Ja toisaalta ajattomista asioista, kuten (negatiivisista) tunteista – vihasta ja kateudesta – sekä kuolemasta ja lapsista. Kauniita, kiehtoviakin ajatuksia, mutta ehkä sittenkin pikemminkin ajatelmia ja ajankuvia. Aikaa ne kestävät kyllä.” (2018 la plume -blogi)

Juha Vakkuri (1946 Helsinki – 2019 Helsinki) oli kirjailija ja toimittaja. Toimittajana Vakkuri kirjoitti politiikkaan ja talouteen liittyvistä aiheista radioon, televisioon ja sanomalehtiin vuodesta 1969 lähtien. Hän oli seitsemän vuotta MTV:n palveluksessa ja neljätoista vuotta Yleisradion ohjelmapäällikkönä. Vuosina 1971–1975 Vakkuri oli YK:n kehitysohjelman UNDP:n palveluksessa Afrikassa ja New Yorkissa. Vakkuri oli vapaa kirjailija vuodesta 1997 alkaen.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 23 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 67 vrk 23 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.