Kuvaus

"Leskeksi jäänyt mies hautaa vaimonsa ja lopettaa täten yhden luvun elämässään. Sivu kääntyy ja uusi aika alkaa. Ensin on kuitenkin hyvä pysähtyä ja muistella mennyttä elämää.Miehen uskollisin ystävä on aina ollut luonto, joka on myös hänen tärkeimpien muistojensa tapahtumapaikka. ... "

Juhani Ahon (1861 - 1921)  Muistatko? ilmestyi vuonna 1920, ja se jäi hänen viimeiseksi teoksekseen. Se oli ilmestyessään myyntimenestys. Aho oli jo tehnyt mittavan uran ammattikirjailijana, ja Muistatko? tuntui sopivan kaikille suomalaisille luettavaksi.


Vuonna 1918 Suomessa oli käyty verinen sisällissota, joka järkytti koko kansaa ja masensi kirjailija Juhani Ahon. Muistatko?-kirjassa minäkertoja puhuu juuri kuolleelle vaimolleen: Sortui kaikki ja kaikki on rakennettava alusta. Menetin maani, kansani, uskoni, molemmat poikani, lopulta sinutkin.  - - Liitän pala palalta yhteen särkyneen elämän sirpaleet ja nostan ne jalustalle.

Kirjan kunto on erinomainen, lähes lukematon. Viides painos, Werner Söderström Osakeyhtiön kirjapainossa, Porvoossa 1928.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 15 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

13 € Sulkeutuu 29 vrk 15 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.