Kuvaus

Neuvostoliiton tavoitteet Suomessa 1917-1970

"Kun bolsevikit saivat Venäjällä vallan vuonna 1917, joutui länsimainen Suomi tahtomattaan Moskova-johtoisen kansainvälisen kommunismin pyörteisiin 74 vuoden ajaksi.

Bolsevikkien tavoitteena oli kommunistinen Suomi. Stalin ryhtyi toteuttamaan tätä päämäärää 30.11.1939 aloittamallaan sodalla. Jatkosodan aikana Stalin joutui kuitenkin olosuhteiden pakosta muuttamaan linjaansa, ja hän tunnusti 1.12.1943 yhdessä Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kanssa Suomen natsi-Saksasta erillisen aseman toisessa maailmansodassa. 19.9.1944 solmitussa välirauhansopimuksessa Neuvostoliitto rakensi edellytyksiä kommunismin etenemiselle Suomessa. Alkoi pitkällinen poliittinen kamppailu Suomesta, jonka yhtenä piirteenä oli pyrkimys eristää Suomi läntisestä maailmasta.

Stalinin kuoleman jälkeen 1953 NKP ja SKP käynnistivät uudelleen Stalinin Suomen osalta hylkäämään kansanrintamapolitiikan, ja pian KGB:n lonkerot ulottuivat kaikkialle suomalaiseen yhteiskuntaan. Alkoi ajanjakso, jota sittemmin alettiin kutsua suomettumiseksi. Kommunismin uhka Suomessa oli paljon todellisempi kuin täällä aina ymmärrettiin.

Kirja perustuu laajoihin arkistotutkimuksiin sekä monipuoliseen tutkimuskirjallisuuteen. Siinä on myös ennen julkaisematonta tietoa Supon arkistosta.

VTT Jukka Seppinen on ulkoasianhallinnossa palvellut diplomaatti, lakimies ja historioitsija, joka on perehtynyt Suomen integraatiopolitiikkaan sekä Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin. Seppinen on kirjoittanut 17 kirjaa, mm. teokset Menetetty Karjala?, Vaaran vuodet? sekä Hitler, Stalin ja Suomi." [takakansi]

 

Minerva 2014, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 79 vrk 4 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 79 vrk 4 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.