Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 

 

1. Pekka Jaatinen: TILKKUTÄKKIPLANETAARIO. 2000 Like, Like. 150-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tilkkutäkkiplanetaario (2000) on romaani nyrkkeilijän elämästä ja nyrkkeilyn mystiikasta, unelmien ja todellisuuden kohtaamisesta sekä niiden välisestä ristiriidasta. Nuoren miehen elämää varjostavat äidin varhainen kuolema, isän kielteinen suhtautuminen nyrkkeilyyn, oma ujous naisten seurassa sekä yhä enenevä ja hallitsematon alkoholin käyttö. Harjoitukset, ottelut ja niiden herättämät tunteet, luisuun kiihtyvä kehän ulkopuolinen elämä sekä lopulta selviytyminen kuvataan tarkan armottomasti. Kirja on kuvaus tukahdutetusta surusta, alkoholisoitumisesta ja selviytymisestä. Se on myös kertomus rakkaudesta ja kasvamisesta ihmisenä. Pekka Jaatinen on sitä mieltä, että nyrkkeily on viinanjuontia parempi harrastus mutta ammattina äärimmäisen kova ja vaarallinenkin. Seitsemäntoista vuoden kehäkokemuksellaan hän tietää mistä kirjoittaa: "Nyrkkeily on kova laji, joka jättää usein lähtemättömät merkit harrastajaansa, joten se sai jättää merkkinsä minuunkin. Halusin ihmisten näkevän jo päältäpäin, ilman esittelyitä, mitä miehiä sitä oltiin. Toisten kilpailevien ja pidemmälle ehtineiden tavoin minäkin hyväksyin ottamani riskin. Se oli minusta hyvän jätkän merkki ja osa nyrkkeilyn mystiikasta."

" Halusin muuttua yhdessä yössä arpinaamaiseksi ja keinahdellen käveleväksi kaljupääfaitteriksi, joka ei puhunut eikä pukahtanut, vaan otti vain matsia maata ja kilpailuja kiertäen. Nyrkkeilyä nyrkkeilyn vuoksi, ei mitään muuta. Tahdoin muuttua lajini ruumiillistumaksi. En tietenkään aikonut päätyä tokkuraan nuijituksi pyhäinjäännökseksi, vaan alati ottelevaksi kummajaiseksi, jota eivät kuolemiset, tyrmäyshäviöt, naissuhdeongelmat tai muut elämän vastoinkäymiset heilautelleet. Tahdoin irrottautua tunteista kokonaan ja heittää ne romukoppaan. Päätin myös, etten tulisi tekemään aloitteita naissukupuolen suuntaan enää ikinä. "

Pekka Jaatinen (s. 1966 Raahe) valmistui 1988 merkonomiksi markkinointilinjalta Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa ja 1997 taiteen kandidaatiksi Lapin yliopistosta pääaineenaan mediatiede. Hänen esikoisteoksensa on vuonna 2000 ilmestynyt romaani Tilkkutäkkiplanetaario, joka oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirja-palkinnon saajaksi. Jaatisen tunnetuin kirjallinen työ on viisiosainen Lapin sota -romaanisarja, johon hän on tehnyt pohjatyön muun muassa haastattelemalla aikalaisia ja tutustumalla Lapin sodan tapahtumapaikkoihin. Kirjailijan työnsä ohella Jaatinen on toiminut sivutoimisena kirjallisuuskriitikkona sanomalehti Kalevassa. Jaatinen harrastaa kuntourheilua ja on entinen kansallisen tason amatöörikilpanyrkkeilijä. Lokakuussa 2007 häneltä julkaistiin kustantajan tilaustyö, henkilökuva nyrkkeilijä Amin Asikaisesta. Teos oli Vuoden urheilukirjaehdokas.

 

1. Jussi Sydänmäki: LUCKY DAN. 2001 Like. 121-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Lucky Dan (2001) on romanttishenkinen mystisen urbaani rakkaustarina, jossa päähenkilö Dandy seikkailee katu-uskottavissa kulisseissa: bändihankkeita, kamaa, viinaa, musiikkia ja naisia.

" ( - - - ) Sydänmäki ammentaa aineistoa omasta elonpiiristään. Kirjassa Kontulan pojan bändi pääsee Amerikkaan asti, mutta sen valloitus jää haaveeksi. ( - - - ) Rockmaailman mausteiden alla Lucky Dan tarjoaa aika perinteistä nuoren taiteilijaromaanin tematiikkaa: ehdottomuutta niin työssä kuin rakkaudessakin, oireilevaa luokkaristiriitaa, itsensä sekä tulevaisuutensa suuntien hakemista tajunnan rajamailta, vahvaa elämistä hetkessä. Viimeksi mainittu näyttäytyy onnistuneimmin kotoisaan Helsinkiin sijoittuvissa jaksoissa. Runsaan kymmenen vuoden takaisen Helsingin syke puraisee nyt jo kuin eksotiikka. Sydänmäen slangi onnahtelee paikoin, mutta ilmaisun yleisilme on silti ilahduttavan tuoretta, kuvaamansa maailman oloista ja kokoista jälkeä: "Haluaisin sanoo hyvästit, mut istun vaan hiljaa teemuki kädessä. Mul ei oo kiire minnekään. Mä oon tyhjä päästä palleihin, mut täyttymässä epätoivosta. Yritän kuitenkin hymyillä, ettei Wanda huomais mun surkeeta tilaa. Mä tiiän ettei se kestä mun alistumista." Nykykirjallisuudessa mies on maailman neekeri, oli hän sitten vaikka miten rocktähti." - Antti Majander, Helsingin Sanomat 2001

Jussi Sydänmäki (s. 1967 Helsinki) on helsinkiläinen muusikko, taiteilija ja kirjailija. Hänen Kontulassa perustamansa Hearthill-yhtye levytti kuusi albumia 1988-1995. Lisäksi hän julkaisi suomenkielisen soololevyn Hurja Jussi (1994). Vuonna 1996 aloittaneessa J. Hearthill Trinity -triossa Sydänmäki laulaa ja soittaa kitaraa. Jussi Sydänmäen esikoisromaani Lucky Dan (2001) oli ehdolla Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hänen toinen romaaninsa Yön Pojat (2004) kertoo lähiönuorista, pääosassa ovat 13-14-vuotiaat helsinkiläiset pojat. Vuonna 2004 Sydänmäki palkittiin Kontula -palkinnolla.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 17 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 5 vrk 17 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.