Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Thomas Wilcox: KALLIS HUNAJAN PISARA KRISTUS-KALLIOSTA, ELI NEUVON SANA KAIKILLE PYHILLE JA SYNTISILLE. Suomentanut Ilona Kares. Kansi: Tapani Aartomaa. 1994 Herättäjä-Yhdistys, Heränneen kansan kirjasarja 2 (11.painos). 62-sivuinen kirjanen (14 x 10 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.


Kallis hunajan pisara Kristus-kalliosta, eli neuvon sana kaikille pyhille ja syntisille (1948; suomentanut Ilona Kares alkuteoksesta A Choice Drop of Honey 1787) on englantilaisen Thomas Wilcox´in 1600-luvulla kirjoittama hartauskirja, joka vuosisatojen ajan on ollut suosittu sekä Englannissa että monessa muussa maassa. Meillä teos on ollut heränneen kansan isille Paavo Ruotsalaisesta Aku Rätyyn rakkain kirja Raamatun jälkeen.

Thomas Wilcox syntyi eri tietojen mukaan Englannissa vuonna 1622 (tai lokakuussa 1621) ja kuoli 65-vuotiaana 17.5.1687. Vuoden 1665 jälkeen hän toimi Lontoossa pienen baptisti-seurakunnan paimenena. Hän oli naimisissa, ja perheessä oli kolme lasta. Tämä puritaaninen hengellinen kirjailija kirjoitti suositun hartauskirjan A Choise Drop of Honey, joka sai aikanaan suuren suosion Englannissa ja myöhemmin Suomessa ja monessa muussa maassa; suomen lisäksi kirjanen on käännetty ainakin viroksi, saksaksi, ruotsiksi, kiinaksi, kwanyamaksi ja oshindongaksi sekä ainakin osa espanjaksi. Suomeksi teos ilmestyi Abr. Frosteruksen selityksillä varustamana nimellä Kallihit hunajan-pisarat kalliosta Christuxesta, elikä yxi lyhykäinen manauxen-sana kaikille pyhille ja syndisille (Präntätty Wenbergin tykönä ja compagnie. Stocholmisa wuonna 1779). Suomessa teoksesta on julkaistu eri kustantajien ja kääntäjien toimesta kymmeniä painoksia. Se on ilmestynyt ainakin nimillä Kalliit hunajanpisarat kalliosta Kristuksesta (1891) ja Kalliit kalliosta Kristuksesta vuotaneet hunajan-pisarat (1893) sekä Kallis hunajan pisara (1948) Ilona Kareksen suomentamana (1948; alkuteoksesta A CHOICE DROP OF HONEY from the ROCK CHRIST: or, A WORD OF ADVIC to all SAINTS AND SINNERS. A new edition. YORK: Printed by and for T. Wilson and R. Spence, in Highousegate, Anno 1787). Vuoden 1893 suomennoksen ja vuoden 1948 uuden suomennoksen on julkaissut Kustannusyhtiö Herättäjä (Herättäjä-Yhdistys).

 

2. Yrjö Sariola: YHTEISTYÖN MERKIKSI KÄTTÄ. 1975 Herättäjä-Yhdistys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys. 141-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Yhteistyön merkiksi kättä (1975) on Lapuan hiippakunnan piispa Yrjö Sariolan omaleimainen ja persoonallinen paimenkirje. Tekijä perehdyttää lukijaa mm. suunnitteluun ja kirkon kasvatustoimen kokonaisohjelmaan, uudistuvaan seurakuntahallintoon, paikallisseurakunnan yhteistoimintaan ja hiippakunnan palvelumahdollisuuksiin. Herran päivä ja jumalanpalvelus on kirjan pääluku. Yhteistyön merkiksi kättä on lämmin kädenlyönti ei vain oman hiippakunnan papistolle ja muille niin palkatuille kuin vapaaehtoisille työntekijöille, vaan myös seurakuntien luottamushenkilöille ja seurakuntaväelle, vieläpä kirkkoa kriittisesti sivusta tarkkaavalle. Lapuan hiippakunnan piispa on tehnyt palveluksen muillekin hiippakunnille, koko kirkolle. Teoksen loppuun sijoitetussa Saatteeksi-luvussa Yrjö Sariola kertoo itsestään ja työstään pappina.
 
Yrjö Sariola (1932 Laukaa – 2016 Jyväskylä) vihittiin papiksi Mikkelissä 1957. Hän toimi seurakuntapastorina Anjalankoskella, Kuusankoskella, Juvalla, Virroilla ja Jyväskylän kaupunkiseurakunnassa. Sariola väitteli teologian tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1968, minkä jälkeen hän toimi teologisen tiedekunnan dosenttina. Sariola valittiin Laukaan kirkkoherraksi 1969. Hän toimi Kirkon koulutuskeskuksen vt. johtajana 1971–72. Lapuan hiippakunnan piispana hän oli 1974–95.



Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 82 vrk 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 82 vrk 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.