Kuvaus

Matti Kuusi

 

Kansanhuumorin parhaat 

"Tahtoisinpa pitää suomalaista talonpoika-kansaa huumorillisimpana kansana maailmassa", sanoi Aleksis Kivi. Nyt jokaisella on mahdollisuus muodostaa asiasta oma mielipiteensä!

Professori Matti Kuusen ainutlaatuiset antologiat Kansanhuumorin kuka kukin on (1979) ja Kansanhuumorin mitä missä milloinkin (1981) ilmestyvät nyt yksissä kansissa. Yhdessä teokset ovat sekä merkittävä kulttuurihistoriallinen suurtyö että riemukas näyttö suomalaisesta huumorista kautta aikojen.

Kahdeksansataa sivua silkkaa hauskanpitoa: henkilökaskuja, ilkalauluja ja hupivirsiä, veijarikaskuja, poliittisia piikkejä, kompakysymyksiä ja vitsejä, heimo- ja ammattikuntahuumoria, naapuriköllejä ja kiusoitelmia, parodioita ja puhetaidetta - huumorin kukkia joka makuun. [takakansi]

Otava 1993. Kovakantinen.

Kansissa hieman kulumaa.

 

Kansanhuumorin kuka kukin on

"Ainutlaatuinen kansanhuumorin antologia. 1001 kaskua - 1001 muotokuvaa, jotka professori Matti Kuusi on valinnut Suomalaisen Kiijallisuuden Seuran kansanrunouden arkistosta sekä aineistosta joka kertyi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, Otavan ja paikallislehtien vuonna 1978 jäljestämässä henkilökaskujen keruukilpailussa. Kilpailu tuotti todella runsaan tuloksen: yli 12.000 kaskua.

Psykologit ja sosiologit väittävät että me suomalaiset olemme Pohjolan aggressiivisin, eristäytyvin ja poliittisin kansa. Kyseinen antologia pyrkii valaisemaan, millä keinoin tuhannet itseoppineet terapeutit ovat lääkinneet tosikko-Suomen kireyttä ja äreyttä, vihanpidon ja katkeruuden hirmuvaltaa. Tahtoisinpa pitää suomalaista talonpoika-kansaa huumorillisimpana kansana maailmassa, sanoi puolestaan Aleksis Kivi. Ja niinhän on myös: kenestä pidetään, siitä puhutaan. Tämä kirja antaa luotettua viitteitä siitä keistä ja millaisista ihmisistä Suomessa on pidetty ja pidetään." [takakansi]

Otava 1979, 1. painos. Kovakantinen.

Kansipaperissa kulumaa sekä takapuolella repeämä. Itse kirja hyväkuntoinen.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 90 vrk 18 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 90 vrk 18 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.