Kuvaus

Maria Vilhelmiina Lindell eli Minna Craucher (1891-1932) oli lähtöisin vaatimattomista oloista. Hän ryhtyi harjoittamaan maailman vanhinta ammattia jo 16 vuoden iässä, elätti itsensä pikkurikoksilla ja tuomittiin neljästi vankilaan.

Craucher loi itselleen kokonaan uuden menneisyyden vankilakierteen päätyttyä 1920-luvulla. Huiputtaja avasi kirjallisen salongin, jossa muun muassa Tulenkantajat kokoontuivat. Mika Waltari kuvaa romaanissaan Suuri illusioni rouva Spindeliä, jonka esikuvana oli Minna Craucher.

Kouluja käymätön Craucher menestyi sumeilemattomuutensa ansiosta. Hän rakensi elintasonsa niin pienten vilppien varaan, ettei niistä seurannut syytteitä. Craucher lähti mukaan lapuanliikkeeseen ja solmi läheisen ystävyyden Vihtori Kosolan kanssa. Lopulta hänen epäilyttävä taustansa paljastui ja hänet erotettiin liikkeen palveluksesta. Kostoksi Craucher levitti perättömiä huhuja lapualaisista, ja se koitui hänen kohtalokseen.

Aloitus on hätkähdyttävä & Selén kirjoittaa nautittavan niukkaa, kirkkaaksi hiottua klassista tyyliä
-Pekka Tarkka, Helsingin Sanomat

Historiantutkija, filosofian tohtori Kari Selén (s.1940) on tutkinut erityisesti suojeluskuntaa, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä C.G.E. Mannerheimia. Hänen väitöskirjansa Genevestä Tukholmaan: Suomen turvallisuuspolitiikan painopisteen siirtyminen Kansainliitosta pohjoismaiseen yhteistyöhön 1931-1936 julkaistiin vuonna 1994. (Ei välttämättä saman painoksen esittely.)

-------

Kuvan kirja. Sidottu kansipaperein. 

KUNTO  hyvä käytetty kirja. Selkämys on hiukan vinoon painunut. Kansipaperissa pieni kupru.

TOIMITUS kirjepostin mukana kuoressa (suojataan paperilla tapauskohtaisesti mahdollisuuksien mukaisesti, ei seurantaa).

Valitettavasti noutomahdollisuutta ei tuotteissa ole. Luethan toimitustiedot.

   (PK) YA7.6

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
Sulkeutuu 106 vrk 16 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 106 vrk 16 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.