Kuvaus

Musta taide 2004 Pehmeäkantinen

Uusi kpl.

205 sivua

Sirkku Dölle - Satu Savia - Tuomo-Juhani Vuorenmaa

Katse kameraan : valokuvamuotokuvia Museoviraston kokoelmista

Katse kameraan on kertomus suomalaisen valokuvamuotokuvan historiasta, muotokuvauksen käytännöistä, tekijöistä ja tekniikoista.

Ihminen on ollut valokuvauksen tärkein kuvauskohde kameran keksimisestä lähtien. Valokuvan avulla ihminen haluaa tarkastella itseään ja hakea vastausta kysymykseen: "Kuka minä olen?" Muotokuva ikuistaa mallinsa. Hyvän muotokuvan tunnistaa siitä, että kohde on kuvassa voimakkaasti läsnä.

Katse kameraan esittää läpileikkauksen Museoviraston kuva-arkiston kokoelmiin kuuluvista valokuvamuotokuvista. Museoviraston kuva-arkistolla on merkittävin ja laajin suomalaisten henkilövalokuvien kokoelma, arviolta noin 1,5 miljoonaa kuvaa. Ajallisesti ne kattavat koko suomalaisen valokuvan historian. Katse kameraan jakautuu kolmeen osaan: ensimmäisessä osassa kerrotaan suomalaisen valokuvamuotokuvan historiasta ja toisessa esitellään muotokuvia, joita on ollut tapana ottaa elämän tärkeissä taitekohdissa. Kolmannessa osassa syvennytään kolmeen erityiseen muotokuvatyyppiin: hallitsija-, taiteilija- ja sotilaskuviin.

Hakusanoja: Taidekirja valokuvaus henkilökuvaus potretit

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 8 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

20 € Sulkeutuu 51 vrk 8 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.