Tuote on myyty käyttäjälle Gildis hintaan 6,50 €

Kuvaus

Kaksi vanhaa kolikkoa ovat noin 77-80 vuotta vanhoja ja näiden historiallista taustaa valoitan omin silmin :

Kaksi vanhaa kolikkoa rahaa Saksasta sen Hakaristi aikakaudelta, jolloin oli Saksan kansalla asiat melko hyvin ja he muistelevat aikakautta  1933-1938 hyvällä  ......mutta harmi vaan, maan johtaja oli kyllä sisäpolitiikassa etevä ja hänellä oli hyviä kavereita, jotka nostivat hänet demokraattisilla oikeilla vaaleilla valtaan vuonna 1933, mutta Hitler oli ulkopolitiikassa aivan noviisi ja naivi....suorastaan tyhmä !     Hitler oli ollut Wien kaupungin katutaiteilija ja herkkä luonne, hän ei sopinut valtion johtoon ! ( vastuunkanto ja stressinsietokyky pitää olla olemassa ) 

Hän ajatteli asioita vain Saksan kannalta, ymmärtämättä kokonaiskuvioita, kuinka eräät naapurimaat vain odottivat tilaisuutta repiä hänen valtakuntansa riekaleiksi ja sylkeä päälle.  Oli suuri  vaara, kun maan johto ja lehdistö rupesi  naljailemaan naapurimaista tai naapurimaiden  johto henkilöitä , silloin olisi  hälytyskellojen päässä soitava lujaa....sellainen suuntaus oli typerä ja vaarallinen !   Usko tai älä, mutta Saksassa oli silloin henkilöitä, jotka oikein usuttivat kansaa sotaan....mikä oli tietysti tyhmintä mitä ihminen voi tehdä. Sotaan varustautuminen ja sotakalustoon investointi usein johtaa sotaan....riski kasvaa.

Hitlerillä oli ensin rajakahakka Puolan kanssa, mutta sodan tulipalo levisi siitä kuin heinäladon nurkasta hieman isommaksi ja pian olivat vanhat vihamiehet Ranska ja Britannia jälleen aseet sojossa tappamassa Saksan poikia.

Britannia ja Ranska julistivat sodan Saksalle ja tilanne laajeni , alkoi 2. Maailmansota. Historoitsijat Saksassa sanovat, että W.Churchill ja USA Roosevelt olivat jo pitkän aikaa avoimesti  Saksaa vastaan ja sodan syttymisen vaara oli  heidän vahvan negatiivisen tunnelatauksen takia ilmeinen.

Juuri tältä aikakaudelta ovat muisto kaksi kolikkoa, joiden lyöntipäivämäärät 1938 ja 1938 .  Toinen kolikko on lyöty paikkakunnalla A,,   se näkyy numeropuolella tammenlehtien välissä on kirjain "A".... Saksassa oli ja on yhä monta kolikon rahan lyöntipaikkaa ja jokaisella on eri kirjain tunnus.   Toinen raha on paikkakunnan " J"  prässistä tullut....  Original, ja aito !

2. Maailmansota:  Surullinen edipsodi oli koko sota,,,,, Euroopan historian suuri musta häpeä asia, häpeämme, ettei asioita voitu muuten sopia, kuin tappamalla toisia. Koska miehiä kuoli, suunniteltiin hakea nuoria miehiä tilalle Afrikasta. (Ranska) 

GLD13MZ918  Raha Money kolikko 2 kpl, aitoja vanhoja Saksan hakaristi aikakauden muistoja. Nimellisarvot 5 ja 10 Penniä. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 10.12.2019 1:56
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.