Kuvaus

KOLJA (1996 Tšekkoslovakia). DVD-levy pahvikotelossa (21 x 14,5 cm). Kesto 88 min. Kielet: tsekki, slovakia, venäjä. Ei tekstitystä suomeksi.

Kolja (1996) on tšekkiläinen komediallinen draamaelokuva vuodelta 1996. Sen on ohjannut Jan Sverák isänsä Zdenek Sverákin käsikirjoituksesta. Tarina pohjautuu heidän ystävänsä, elokuvahistorioitsija Pavel Taussigin alkuperäisideaan, ja Zdenek Sverák myös näyttelee pääosaa, viisivuotiaan venäläispojan yksinhuoltajaksi joutuvaa keski-ikäistä sellistimiestä. Elokuva palkittiin Yhdysvalloissa parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnolla 1997. Eletään Neuvostoliiton loppuaikoja vuonna 1988 silloisen Tsekkoslovakian pääkaupungissa Prahassa. František Louka (Zdenek Sverák) on 55-vuotias vannnoutunut poikamies ja naistenmies. Hän toimii sinfoniaorkesterin sellistinä, mutta saa potkut orkesterista jouduttuaan puolivahingossa poliittisesti epäilyttävien henkilöiden listalle. Hän joutuu elättämään itsensä soittamalla hautajaisissa ja antamalla soittotunteja. Neuvostomiehityksen aikana vallitsee hiljaisuus, tyytymättömyys kytee pinnan alla. Turhautuneena ja rahapulassaan Louka suostuu riskialttiiseen järjestettyyn avioliittoon venäläisen naisen kanssa. Loukan uunituore aimo loikkaa Länsi-Saksaan ja lopulta Louka saa huolehdittavakseen rahavaimonsa viisivuotiaan pojan, Koljan (Andrej Chalimon). Loukan on vannoutuneena poikamiehenä vaikea mieltyä ajatukseen huolehtia lapsesta, mutta vähitellen hän alkaa löytää elämästään uusia näkökulmia ja asioita lapsen viattoman läsnäolon kautta. Niin Louka kuin Koljakin ovat molemmat järjettömän yhteiskunnan viattomia uhreja, jotka voivat vain löytää toisensa.

"Elokuvan kokonaisuutta tukee hyvän tarinan ja koskettavien näyttelijäsuoritusten lisäksi tyylikkään hiljainen ja lämmin visuaalisuus sekä hallittu ohjaus lisänään hieno musiikki. (- - -) ohjaaja/tuottaja Jan Sverák ja käsikirjoittaja/näyttelijä Zdenek Sverák sekä brittituottaja Eric Abraham ovat työstäneet humoristisen, vakavan, koskettavan ja yleisöystävällisen elokuvan, joka kertoo liikuttavan tarinan miehestä ja pojasta sekä Tsekin vapautumisesta Neuvostomiehityksestä." - Juha Rosenqvist

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 5 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 56 vrk 5 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.